Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Száz pontig meg sem állt a Brassó ellen a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. március 19., 23:06 utolsó módosítás: 2022. március 19., 23:18

Megszerezte idénybeli huszadik győzelmét a Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában a Brassói CSU Olimpia együttesére mért nagyarányú vereséget, és ezzel már csak egy lépésnyire került az alapszakasz megnyerésétől.

Száz pontig meg sem állt a Brassó ellen a Sepsi-SIC
Egy újabb nagyon sima háromszéki diadal Fotó: Pinti Attila

Mindjárt a találkozó legelején a legmagasabb fokozatra váltott a zöld-fehérek ötösfogata, Jones, Ghizilă és Wallace süllyesztett el egymást követően egy-egy triplát, majd a háromszékiek folytatva a pontgyártást 18–0-ra vezettek, amikor a vendégek a 6. percben megszerezték első találatukat. Viszont Fraser csak ekkor kezdett igazán játékba lendülni, és csatlakozott hozzá Jones és Raber is, így az első tíz perc végére a székelyföldi együttes már jelentős előnyt dolgozott ki (34–7).

A folytatásban is részben hasonlóan alakultak az események annyi különbséggel, hogy a brassói lányok bátrabban vállalták fel a távoli dobásokat, Latinka Dusanic és Ecaterina Armanu próbálkozásai pedig rendre célba találtak. Védekezésben viszont nem tudtak mit kezdeni a Sepsi-SIC izraeli légiósával, Daniel Raberrel, aki a második negyedben egymaga dobált össze tizenhat pontot, amivel már tetemesre duzzadt a két csapat közötti különbség (61–25).

Zoran Mikes tanítványai a szünet után is tartották még a felpörgetett ritmust, Jones, Ghizilă, Pasic és Fraser szórták a hárompontosokat, a vendégek pedig csak ritkán jutottak szóhoz, és képtelenek voltak tartani a lépést a címvédővel.

A záró felvonásban azonban már csak félgőzzel játszottak a szentgyörgyi lányok, de Ioana Ghizilă így is száz pont fölé dobta őket, a brassói csapatnak pedig jutott annyi sikerélmény ezen a meccsen, hogy megnyerték az utolsó negyedet, de ez ekkor már se nem osztott, se nem szorzott, a 111–65-ös végeredmény önmagáért beszél.

A Sepsi-SIC egy fordulóval az alapszakasz vége előtt őrzi pozícióját a bajnoki rangsor élén, és amennyiben március 23-án a Marosvásárhelyi Sirius KK vendégeként is győzni tud, bebiztosíthatja pályaelőnyét a rájátszás további küzdelmeire.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 25. forduló:

Sepsi-SIC–Brassói CSU Olimpia 111–65 (34–7, 27–18, 28–15, 22–25).
Sepsi-SIC: Fraser 19 (1x3), Ghizilă 15 (3x3), Jones 15 (2x3), Wallace 9, Pop 8 (1x3). Cserék: Raber 31 (1x3), Podar 6 (2x3), Pasic 5 (1x3), Cătinean 3, Nemes. Edző: Zoran Mikes.
VSK: Armanu 23 (5x3), Dusanic 22 (3x3), Scekic 14 (2x3), Frincu 2, Ciciovan. Cserék: Moroșanu 2, Florea 2, Pașca, Nistoroiu. Edző: Dan Calancea.
Játékvezetők: Vlad Potra, Tudor Crișan, Szőcs Janka.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.