Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sirius KK: roppant fontos győzelem a fővárosban

Horváth Bálint Ottó 2022. március 19., 12:39 utolsó módosítás: 2022. március 19., 12:49

Megnyerte a Bukaresti Agronomia elleni péntek esti vendégjátékát a Marosvásárhelyi Sirius KK a női kosárlabda Nemzeti Ligában, a 67–53 arányú győzelmével előrelépett a ranglistán.

Sirius KK: roppant fontos győzelem a fővárosban
Fotó: Haáz Vince

Kötelező volt a két pont begyűjtése a Sirius KK számára, hogy esélye maradjon az ötödik hely elérésére, ezzel a rájátszás első körében elkerülje a favoritokat.

Kiegyenlített játék jellemezte a találkozó első részét, a vásárhelyiek kisebb előnyben voltak, de a házigazda csapat fordítani tudott. A szünet előtti percekben Badi hárompontosával azonnal egyenlített a Sirius KK, majd Sherrill kosaraival és Chiș triplájával hétpontos vezetésre tett szert.

A folytatásban még eredményesebb volt a marosvásárhelyi együttes, amely tovább növelte a különbséget. Az utolsó negyed elején azonban megtorpant a játéka, az Agronomia egy 8–0-s sorozattal felzárkózott, ezután azonban a legjobbkor jöttek az amerikai légiósok pontjai, ezekkel a vendégek eldöntötték a párharcot.

A vásárhelyiek előreléptek a hatodik pozícióba és hétfőn 18 órától a Kolozsvári U elleni, a múlt hétvégéről elmaradt hazai mérkőzésen újabb lépést tehetnek az alapszakaszvégi céljuk elérése felé.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 25. forduló:
Bukaresti Agronomia–Marosvásárhelyi Sirius KK 53–67 (17–17, 10–17, 14–20, 12–13).
A vásárhelyiek pontszerzői: Sherrill 27, Cortez 15 (4), Chiș 12 (2), Badi 8 (2), Lipovan 3 (1), Czimbalmos 2. Játszott még: Fejseș, Anca, Mircea. Edző: Popa Carmin.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.