Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sirius KK: megerősítettek a csapatot, közel a keret véglegesítése

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 26., 14:05

Egy kivétellel teljes a Marosvásárhelyi Sirius KK kerete a női kosárlabda Nemzeti Liga új idényére. Az elmúlt időszakban az együttes három idegenlégióst szerződtetett, közben pedig megismerte menetrendjét a bajnokságban.

Sirius KK: megerősítettek a csapatot, közel a keret véglegesítése
A közös felkészülést szeptember 1-jén kezdik el Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi csapathoz egy amerikai játékirányító csatlakozik a 24 éves Jasmyne Harris személyében, aki korábban a University of Houston Cougars együttesében játszott. Mellette a 25 éves szerb Anastasija Podunavac és a 21 éves bosnyák Merjema Bucuk érkezik, előbbi a legutóbb a finn Vimpelin Veto, utóbbi a francia Besancon csapatát erősítette.
Mellettük a marosvásárhelyi származású, de Bécsben született és ott felnővő Sólyom Sára – aki az előző szezonban is Siriusnál szerepelt – is légiósnak számít. Kiss István, a Marosvásárhelyi Sirius KK elnöke érdeklődésünkre elmondta,

hogy egy játékos kivételével teljes a keretük, még egy amerikai idegenlégióst szeretnének szerződtetni.

Mint ismert, Cristina Badi kivételével a romániai játékosok, Rebecca Lipovan, Ruxandra Chiş, Czimbalmos Tímea, és Andreea Feiseş a csapatnál maradtak, és melléjük érkezett Adina Ciciovan a Brassói Olimpiától. A keretet a fiatalabb játékosok, Sorana Anca, Viana Mircea, Antonia Oancea, Oana Moga, Szász Réka és Kurjatkó Boróka egészítik ki.

A közös felkészülést Carmin Popa vezetőedző és Ionel Brustur másodedző irányításával szeptember 1-jén kezdik el, amikor a már leigazolt külföldi játékosok is megérkezhetnek. A szezon kezdete előtt a csapat több edzőmérkőzést játszik, de ezek még nincsenek leegyeztetve, mint ahogyan még azt sem lehet tudni, hogy megszervezik-e a szokásos hazai barátságos tornát.

Az új bajnoki idény kapcsán fontos változás, hogy még benevezett egy konstancai klub, a VSK, így a Phoenix mellett a városnak két csapata lesz a mezőnyben, és a Szatmárnémeti VSK nyár eleji váratlan visszalépése után mégis 12 csapattal indulhat a Nemzeti Liga. Az alapszakaszban 22 forduló keretében oda-visszavágókat rendeznek, aztán felső- és alsóházi rájátszással folytatódik a küzdelem.

A bajnokság október 2-án kezdődik, a Sirius KK a CSM Târgoviște ellen játszik semleges pályán, mert egy helyszínen bonyolítják le az első forduló mérkőzéseit.

Ezután a vásárhelyiek Brassóval találkoznak idegenben, majd az első hazai mérkőzésükön a Bukaresti Rapidot fogadják.

A Román Kupa lebonyolítása megváltozott, az első körben november 30-án és december 3-án a 12 csapat hat párharcban oda-visszavágót játszik. A hat győztes és a két legkisebb különbséggel alulmaradt vesztes csapat továbbjut a nyolcasdöntőbe, amelyet február 24. és 26. között rendeznek.

A szövetség szabályzata szerint a Nemzeti Liga és a Román Kupa mellett a csapatoknak kötelező részt venniük a 3x3-as bajnokságban, illetve a kizárólag romániai játékosok számára kiírt Föderáció Kupában is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.