Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sereghajtóként zárja az alapszakaszt a vásárhelyi női kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. február 24., 18:33 utolsó módosítás: 2024. február 24., 18:37

Elveszítette a Brassói Olimpia elleni kiszállását a Marosvásárhelyi VSK női kosárlabdacsapata, ezzel biztossá vált, hogy az utolsó helyen végez az élvonalbeli bajnokság alapszakaszában.

Sereghajtóként zárja az alapszakaszt a vásárhelyi női kosárcsapat
Újabb vereséget szenvedtek. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Akárcsak az előző mérkőzésén, ismét légiós nélkül állt fel a marosvásárhelyi együttes, az amerikai Cortez betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. A szombat délutáni brassói találkozón viszont újra pályára lépett a VSK színeiben Rebecca Lipovan, aki visszatért a klubhoz, miután az elmúlt félévet a Sepsi-SIC-nél töltötte.

A mezőnyben leggyengébben teljesítő, a tabella utolsó két helyén egy-egy győzelemmel álló csapatok meccsén az elejétől a végéig a házigazda Olimpia vezetett. A hazaiak 7–0-val kezdtek, de erre válaszul a vásárhelyiek három triplát dobtak. A megnyert első negyed után 14 pontos előnyre tett szert a brassói gárda, ám a VSK a szünet előtt ismét remekelt a félkörön kívülről, így sikerült csökkenteni a hátrányt.

A folytatásban egy ideig még jól tartották magukat a vendégek, azonban a harmadik játékrész második öt percében mindössze egy kosarat szereztek, így az Olimpia ismét elhúzott. Az utolsó tíz perc a VSK hét pontjával indult, így felzárkóztak mínusz 11-re, de ennél közelebb nem tudtak férkőzni, a hazaiak ugyan csak nyolc egységig jutottak, de a győzelmük nem forgott veszélyben.

Az újabb vereség azt jelenti, hogy mivel mind a két Brassó elleni meccsét elveszítette, a VSK az utolsó helyen zárja az alapszakaszt, amelynek utolsó fordulójában jövő héten szerdán 16 órától az Aradi FCC Baschet csapatát fogadja.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, alapszakasz, 13. forduló:
Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi VSK 66–53 (17–11, 19–17, 22–12, 8–13).
A VSK pontszerzői: Sólyom 16, Ardelean 9, Bobar 8, Chiș 8, Plăvițu 6, Czimbalmos 2, Lipovan 2, Brefelean 2. Játszott még: Ciciovan, Feiseș.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.