Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szezonzárás az U19-es kosárlabda-bajnokságban, a csíkiak a 7. helyen végeztek

Dobos László 2024. február 27., 13:43

Elsőként az U19-es korosztályú csapatok számára fejeződött be a 2023–2024-es kosárlabdás szezon. A lányoknál és a fiúknál sem volt székelyföldi együttes a legjobb négy között, a VSK Csíkszereda fiúcsapata a 7. helyen végzett.

Szezonzárás az U19-es kosárlabda-bajnokságban, a csíkiak a 7. helyen végeztek
A VSK Csíkszereda U19-es kosárlabda-csapata. Jobbról Vita András edző Fotó: VSK Csíkszereda

A bajnokság alapszakaszból és középszakaszból állt, majd az első négy együttes az érmekért, a következő négy pedig az 5–8. helyekért lépett pályára. A VSK Csíkszereda fiúcsapata ez utóbbiban volt érdekelt Craiován, ahol 82:37-es vereséget szenvedett a CS Petras Piatra Neamț együttesétől, és végül a 7. helyen végzett.

Vita András, a csíki együttes edzője elmondta, hogy a fiúknak ezzel véget ért a kosárlabdázói pályafutása a csíkszeredai klub kötelékében. „Az utolsó meccsen elszenvedett vereség ellenére a szezont jó eredménnyel zárjuk, ugyanis az országos bajnokság hetedik helyén végeztünk, ilyen helyezés fiú vonalon Csíkszeredának még soha eddig nem sikerült. Ezzel véget ér ezeknek a fiúknak a kosárlabdázói pályafutása klubunk kötelékében.

Köszönjük nekik, hogy az elmúlt 12 évben hűségesen és kitartóan képviselték klubunkat, városunkat. Kitartottak eme szép sport mellett, úgy, hogy közben a tanulásban is jeleskedtek.

Hálás köszönet a szülőknek, hogy mindig a gyermekeik és a csapat mellett álltak” – nyilatkozta Vita András.

A VSK Csíkszereda U19-es csapatának tagjai: Adorján Tamás, Zonda Zoltán, Jakab Tamás, Nagy Botond, Ferencz S. András, Gegő Krisztián, Márton Dániel, Bukur Tamás, Kacsó Dávid, Roșu Dávid, Bogdán Cristian, Karda Norbert, Straff Ferenc, Szőcs Bence és Farcas István. Edző: Vita András.

Az U19-es fiú kosárlabda-bajnokság dobogósai: 1. Bukaresti Leii SK, 2. Bukaresti 4. számú ISK ASE, 3. Brassói Galactica.

Az U19-es női kosárlabda-bajnokság dobogósai: 1. Petrolul Ploiești, 2 Bukaresti Sportul Studențesc, 3. Nagyváradi Crișul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.