Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sikerült visszavágni, Bukarestben győzött a Gyergyói ISK-VSK

Gergely Imre 2024. január 22., 17:52

Miután novemberben szoros küzdelemben alulmaradtak hazai pályán a Bukaresti ASE csapatával szemben, nagyon fűtötte a gyergyói kosárlabdázókat a visszavágás vágya. Vasárnap ez sikerült is, idegenben 13 ponttal nyertek Lokodiék.

Sikerült visszavágni, Bukarestben győzött a Gyergyói ISK-VSK
Visszavágtak a hazai vereségért Fotó: Leopold Tamás

Az első pillanattól kezükbe vették Bukarestben az irányítást a gyergyószentmiklósiak a férfi kosárlabda 1. Liga vasárnapi mérkőzésén, és ezt meg is tartották a mérkőzés teljes ideje alatt.

Az első negyed végén az ISK-VSK 22–17-re vezetett, és ezt követően sem tudta utolérni a vendégeket a házigazda ASE. A különbség folyamatosan nőtt, amiből a harmadik negyed végén ugyan még faragni tudtak a bukarestiek, de így is 8 pont volt a gyergyói előny a záró játékrész előtt. A vége pedig 76–63 lett az ISK-VSK javára.

A gyergyói játékosok 17 hárompontost dobtak ezen a mérkőzésen, ami klubrekordnak számít a második szezonját élő együttesnél.

Bodó hatszor talált távolról a gyűrűbe, Lokodi és Magusar háromszor, Zerkula, 2 alkalommal volt sikeres ebben, de Csillag, Olariu és Barabás Gergő is feliratkozott a hárompontos dobók listájára.

Kercsó Zoltán vezetőedző ismét a jó védekezést nevezte meg, mint a győzelem kulcsát, ennek köszönhető, hogy az ASE legjobbja, aki máskor 20–30 pontot szokott termelni, ezúttal csak négyig jutott.

A gyergyói csapat a második helyen áll a B csoportban, hazai meccs következik, január végén a harmadik helyezett Marosvásárhelyi VSK II. együttesét fogadja az ISK-VSK.

Férfi kosárlabda 1. Liga, B csoport, 13. forduló
Bukaresti ASE–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 63–76 (17–22, 13–17, 21–20, 12–17)
A gyergyói pontszerők: Bodó Tamás 22, Lokodi Mátyás 17, Matevz Magusar 13, Raoul Olariu 8, Zerkula Zoltán 6, Csillag Előd 5, Barabás Gergő 3, László Tamás 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.