Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvan a második gyergyói kosárlabdasiker

Gergely Imre 2023. március 26., 20:46 utolsó módosítás: 2023. március 26., 20:47

A Nagyváradi CSU 2 csapata ellen szerezte meg második sikerét a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK. A férfi kosárlabda másodosztály vasárnapi játéknapján a gyergyói fiúk 9 ponttal bizonyultak jobbnak az ellenfélnél.

Megvan a második gyergyói kosárlabdasiker
A hazaiak a harmadik negyedben történt visszaesést leszámítva végig jobbak voltak a nagyvárosi ellenfelüknél Fotó: Bende Zoltán

Szép számú közönség gyűlt össze vasárnap a gyergyószárhegyi sportcsarnokban, hogy a helyszínen szurkolhasson a másodosztályban újonc Gyergyószentmiklósi ISK-VSK-nak. A fiúk nem okoztak csalódást, a meccs elején állva hagyták a vendégeket, és a harmadik negyedben történt visszaesést leszámítva végig jobbak voltak a nagyvárosi ellenfelüknél.

Végül 68–59-re megnyerték a meccset. Kercsó Zoltán együtteséből ezúttal négyen lépték túl a 10 pontos küszöböt.

„Ez egy bravúros győzelem. Mondtam a fiúknak a végén, hogy helyén volt a fejük és a szívük. Nagyon jó iramú meccset játszottunk, egy nagyon jó Váradot győztünk le. Az 1–2–2 -es alakuló zóna védelem megzavarta őket. 13–0-val kezdtük a meccset, és ugyan később visszajöttek egy pontra, de nagyon okosan és higgadtan játszottunk. Eddigi legjobb mérkőzésünk volt. A sérülések és betegségek ellenére végig vezettük a mérkőzést, és győztünk. Gratulálok a fiúknak” – nyilatkozta Kercsó Zoltán.

A gyergyóiaknak ez volt a második győzelmük a másodosztályban, korábban, február végén a Bukaresti CNAV Eagles csapatát verték 79–58-ra.

Férfi kosárlabda másodosztály, alsóház
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Nagyváradi CSU 69–59 (18–11, 16–15, 14–20, 20–13)
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 19, Lokodi Mátyás 13, Csillag Előd 12, László Tamás 11, Barabás Örs 5, Ráduly Sándor 4, Szabó Bence 3, Puskás Hunor 1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.