Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marosvásárhelyi VSK: folytonosság és erősítés, a cél a felsőházi rájátszásba jutás

Horváth Bálint Ottó 2023. május 17., 17:42

Az élvonalban újoncként megnyerte az alsóházi rájátszást a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, amely összesítésben a 11. helyen zárta a bajnokságot. A következő szezonban magasabb célt tűznek ki, bejutnának a felsőházi rájátszásba.

Marosvásárhelyi VSK: folytonosság és erősítés, a cél a felsőházi rájátszásba jutás
Galérianézet
Szászgáspár Barnabás kiemelte, hazai játékosokra alapozva és helyi szakmai stábbal sikerült kiharcolnunk a bennmaradást Fotó: Haáz Vince

Szászgáspár Barnabás, a Marosvásárhelyi VSK kosárlabdacsapatának technikai igazgatója összességében pozitívan értékelte az elmúlt szezont, mint mondta, meg vannak elégedve a teljesítményükkel, figyelembe véve azt, hogy négy év kiesés után játszottak újra a legjobbak között, és látták azt, hogy a többi csapat, főleg a felsőházban, mennyire erősek voltak.

„A célunk az volt, hogy tovább vigyük azt a projektet, amit két évvel ezelőtt elindítottunk. Hazai játékosokra alapozva és helyi szakmai stábbal sikerült kiharcolnunk a bennmaradást.

Eléggé vékony volt a keretünk és rövid volt a kispad, legalábbis a rutinos játékosokból, és egyes fiatal kosárlabdázóknál bebizonyosodott, hogy kissé mély volt a víz számukra, de van türelmünk, és biztos, hogy majd nekik is eljön az idejük”

– kezdte az elmúlt szezon értékelését Szászgáspár Barnabás.

Az amerikai Anthony Mathis nagy löketet adott a marosvásárhelyi csapatnak Fotó: Haáz Vince

Kiemelte, hogy a télen elvégzett elemzés után a támogatóik ezt megértették és utána tudtak erősíteni, az amerikai Anthony Mathis leigazolásával látszott is a csapaton, hogy kapott egy nagy löketet, hiszen nőttek a pontszámok és az eredmények is egyre jobbak lettek.

Az ősszel ugyanis néhány mérkőzésen szoros vereségeket szenvedtek, sokat számított az egyik húzóember, Goran Martinic sérülése, hiszen azon a pozíción rá volt építve a csapat és ezt megérezték. Ez volt a legnagyobb problémájuk, mert eléggé fontos időszakban nem tudták pótolni a hiányát.

Továbbá Alin Borșa kiesése is megnehezítette a dolgukat, de Vlad Solopa vitte a nehezét, és lehetőséget kapott a fiatal Cristian Mureșan is, aki sokat fejlődött.

Szászgáspár Barnabás megjegyezte, ha a csapatot elkerülték volna a sérülések és jobban tudták volna forgatni a játékosokat, illetve egy kis szerencsével két-három győzelemmel akár az első tízben is végezhettek volna az alapszakaszban, és akkor a felsőházi rájátszásra is meglett volna az esélyük.

Sokat számított az egyik húzóember, Goran Martinic sérülése Fotó: Haáz Vince

A csapat technikai igazgatója kihangsúlyozta, a szezon másik pozitívuma az volt, hogy a vásárhelyi kosárlabdaszeretőket újra visszacsalogatták a csarnokba és majdnem minden mérkőzést telt ház előtt játszottak. Meglátása szerint elégedettek voltak a teljesítményükkel, de biztos abban, hogy a következő szezonban a playoffba jutást várják tőlük, hogy a legjobb csapatokkal csapjanak össze.

„Nagyon remélem, hogy itt nem állunk meg, tovább tudunk építkezni és a következő szezonra egy felsőházi rájátszásra esélyes csapatot szeretnénk összeállítani. Természetesen a folytonosságra alapozunk, hiszen remek hazai és külföldi játékosaink vannak”

– mutatott rá Szászgáspár.

Közölte, nagy változást nem szeretnének eszközölni a keretben, azt akarják, hogy senki se távozzon, így mindenkivel tárgyalásban vannak a szerződések meghosszabbításáért, de

az egyértelmű, hogy erősíteni és bővíteni kell a keretet, mert a playoffra komolyan fel kell készülni, mint ahogyan arra is, hogy ha sérülések jönnek, tudják pótolni a kiesőket.

A szurkolók kitettek magukért, majdnem minden mérkőzést telt ház előtt játszottak Fotó: Haáz Vince

Arra a kérdésre, hogy rendelkeznek-e a megfelelő anyagi háttérrel a következő szezon előkészítéséhez, Szászgáspár úgy fogalmazott, a klub igazgatói tanácsával és a támogatói körrel folyamatosan egyeztetnek, előkészítették az anyagot és bemutatják, hogy mivel járt az elmúlt idény és milyen költségvetésre lesz szükség ahhoz, hogy bejussanak a felsőházi rájátszásba. Az eddigi beszélgetések alapján nagyon reméli, hogy megkapják az anyagi támogatást, mert a szponzoraik a csapat szezonvégi teljesítménye és eredményei, illetve a hazai mérkőzéseken tapasztalt hangulat alapján elégedettek.

Szezonzáró gálamérkőzésre készülnek

A Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata különleges módon búcsúzik el a szurkolóitól, szerdán 19 órától a Simon László Sportcsarnokban gálamérkőzést szerveznek, amelyen játékosokból, edzői stábból, színészekből, újságírókból és szurkolókból álló vegyes csapatok mérkőznek meg. „Hívd ki egy büntetőpárbajra Goran Martinicset! Vagy egy tripla küzdelemre Anthony Mathist! Vagy egy zsákolóversenyre Cristian Mureşant! – szól a klub felhívása a szurkolók felé. A rendezvény után az érdeklődök aláírást is kérhetnek a játékosoktól és fotókat készíthetnek a kedvenceikkel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.