Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Korábbi szövetségi kapitánnyal is erősödik a gyergyói kosárlabdacsapat szakmai stábja

Gergely Imre 2023. február 22., 13:12

Több szakember is csatlakozott a férfi kosárlabda másodosztályban szereplő Gyergyószentmiklósi ISK-VSK stábjához. A fiatal gyergyói kosarasok fejlesztésében segít mostantól Marcel Țenter, aki játékosként és később edzőként is komoly sikereket ért el a sportágban.

Korábbi szövetségi kapitánnyal is erősödik a gyergyói kosárlabdacsapat szakmai stábja
Marcel Țenter a 2017-es Eb-n a román válogatott szövetségi kapitánya volt Fotó: Gyergyói ISK-VSK

Marcel Țenter, játékos karrierje alatt játszott a Kolozsvári U-nál, Hódmezővársárhelyen, a Szolnoki Olaj csapatában, Kaposváron, majd Németországban Nürnbergben és Bambergben is. Később edzőként a korábbi csapatában, a Kolozsvári U-nál dolgozott és bajnokságot is nyert, irányította még a medgyesi csapatot és az Alba Fehérvár együttesét is. A 2017-es Európa-bajnokságon a román felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya volt.

Az utóbbi években szakmai elemzőként és fiatal sportolók fejlesztésével dolgozik számos klubnál. Mostantól Gyergyószentmiklóson is.

„Marcel Țenterrel egy régi szakmai kapcsolat fűz össze. Volt egy képzési program, amelybe az akkori tíz legígéretesebb fiatal edző került bele, köztük én is, és akkor találkoztunk először. Sokszor beszélgettünk azóta is, számos alkalommal segített nekünk, amikor kéréssel fordultam hozzá. Elmondhatom, hogy barátság is kialakult köztünk. A mi csapatunk is fiatal játékosokból áll, és örülök, hogy vállalta, segít a fejlesztésükben” – mondta el Kercsó Zoltán, az ISK-VSK vezetőedzője.

Hozzátette, Marcel Țenterrel egyelőre a szezon végéig szól a megállapodásuk, de bízik benne, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lesz. A szakember pénteken tart foglalkozást a gyergyói játékosokkal, és jelen lesz a Bukaresti Eagles csapata elleni hazai mérkőzésen, amely vasárnap 20 órakor kezdődik a szárhegyi sportcsarnokban.

A VSK-ISK stábjában vállalt feladatot Alin Micu sportpszichológus is és a Gyergyói ISK edzője, Hobaj Levente is kiveszi a részét a munkából. A keret is bővült, a Kolozsvárról hazatérő Ráduly Sándor is szülővárosa csapatában játszik ismét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.