Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hamar elintézte a továbbjutást a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. március 28., 20:08

Elődöntőbe jutott a címvédő Sepsi-SIC, amely a Kolozsvári U-t búcsúztatva biztosította be helyét a női kosárlabda-bajnokság legjobb négy csapata között, ahol a Konstancai Phoenix–CSM Alexandria negyeddöntő győztese lesz majd a háromszékiek ellenfele.

Hamar elintézte a továbbjutást a Sepsi-SIC
Könnyedén léptek át a háromszéki lányok kolozsvári ellenfelükön Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A párharc vasárnap este rendezett első összecsapásán csupán néhány percig alakult szorosan az eredmény, ugyanis a Szamos-partiak lendülete hamar megtört, a hazai környezetben játszó zöld-fehérek pedig ritmust váltva, Jones, Fraser és Wallace eredményes játékának köszönhetően már az első negyed végére tizenhat pontos előnyt dolgoztak ki.

Zoran Mikes tanítványai a folytatásban sem lazítottak, Podar, Pasic és Pop szintén hozzátették a magukét, aminek nyomán újabb tíz egységnyivel nőtt a két csapat közötti különbség (49–23).

Szünet után azonban mintha az öltözőben felejtették volna magukat a szentgyörgyi lányok, támadójátékuk túl erőtlennek bizonyult, a vendégek pedig éltek a lehetőséggel, és Johnson, valamint Clarke Nicholas révén valamelyest faragtak hátrányukból.

Az utolsó tíz percre azonban ismét összekapták magukat a háromszékiek, Fraser és Ghizilă villanásaira csak ritkán érkezett válasz a túloldalon, a 83–45-ös végeredményt pedig Croitoru találata állította be.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc alig egy nappal később a kolozsváriak beleegyezésével, valamint a szakszövetség jóváhagyásával Brassóban folytatódott,

de a visszavágó sem tartogatott meglepetést.

A zöld-fehérek Ghizilă triplájával nyitottak, majd Pasic és Jones is követte példáját, Fraser pedig a palánk alatt villogott, így a címvédő hamar meglépett. A csereként pályára lépő Raber és Podar folytatták a pontgyártást, de a Sepsi fiataljai, Croitoru és Botos is megmutatták tudásukat, amivel húszpercnyi játékidő után már huszonöt pontos előnyt mutatott az eredményjelző tábla (40–25).

Térfélcsere után Podar alakított nagyot, távoli próbálkozásai rendre a gyűrűben landoltak, de Jones és Wallace találatai is kellettek ahhoz, hogy hárman összedobáljanak zsinórban húsz pontot, amivel bár addig sem volt kérdés, de immár végleg eldőlt a továbbjutás sorsa.

A kolozsvári egyetemisták annyival mégis vigasztalódhattak, hogy megnyerték a záró negyedet,

ugyanis az utolsó tíz percben a többnyire már csak az ifjúsági játékosait foglalkoztató székelyföldi együttes teljesítménye némileg visszaesett, de így is fölényes diadalt arattak.

A Sepsi-SIC két győztes meccs után elsőként jutott tovább a bajnokság legjobb négy csapata közé, és mivel a többi negyeddöntő küzdelmei csak hétfőn kezdődtek meg az első mérkőzésekkel, a címvédőnek bőven lesz ideje felkészülni a Konstancai Phoenix–CSM Alexandria párharc győztesével megvívandó csatára.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Sepsi-SIC–Kolozsvári U 83–45 (26–10, 23–13, 13–16, 21–6)
Sepsi-SIC: Fraser 23, Jones 11 (1x3), Ghizilă 11 (1x3), Pop 6, Pasic 4. Cserék: Wallace 9 (2x3), Podar 9 (1x3), Raber 8, Croitoru 2, Cătinean, Botos, Nemes. Edző: Zoran Mikes.
U: Clarke Nicholas 12 (1x3), Johnson 12, Rubin 11 (3x3), Uiuiu 2, Bota 2. Cserék: Popovici 4, Rus 2, Stoica, Al Ash Hab. Edző: Iannis Koukos.

2. mérkőzés:

Kolozsvári U–Sepsi-SIC 46–90 (9–23, 11–22, 11–35, 15–10)
U: Clarke Nicholas 18 (3x3), Al Ash Hab 11, Johnson 6, Rubin 3 (1x3), Bota. Cserék: Popovici 4, Rus 2, Stoica 2. Edző: Iannis Koukos.
Sepsi-SIC: Fraser 16, Jones 13 (2x3), Pasic 10 (2x3), Ghizilă 3 (1x3), Pop 2. Cserék: Raber 19, Podar 12 (4x3), Wallace 6 (1x3), Cătinean 3, Croitoru 2, Botos 2, Nemes 2. Edző: Zoran Mikes.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.