Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kapitánya hiányában is meglepetést okozna a vásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. február 15., 10:03

A sérüléssel küszködő csapatkapitány nélkül vág neki a férfi kosárlabda Román Kupa nyolcas döntőjének a Marosvásárhelyi VSK. A csütörtöktől vasárnapig Kolozsváron zajló tornán a Nagyváradi VSK ellen küzdenek a legjobb négy közé jutásért.

Kapitánya hiányában is meglepetést okozna a vásárhelyi kosárcsapat
Nagyváradot legyőzték a bajnokságban. Megismételnék a sikert a kupában is Fotó: Haáz Vince

Az egyik legnehezebb ellenféllel kerültek össze a vásárhelyiek a kupasorozat negyeddöntőjében. A bajnoki ezüstérmes Nagyváradi VSK-t azonban a bajnokságban sikerült legyőzniük, december végén hazai pályán 88–83-ra diadalmaskodtak.

A kolozsvári kupamérkőzésen viszont George Trif vezetőedzőnek akár két meghatározó játékosát is nélkülöznie kell.

A csapatkapitány Sánta Szabolcs ágyékhúzódás miatt nem tud részt venni a tornán. Nem komoly a sérülése, de a szakmai stábbal úgy döntöttek, hogy inkább nem kockáztatnak.

Mellette a montenegrói Goran Martinic is hiányozhat, akit a januári, SCMU Craiova elleni bajnoki összecsapáson történt incidens miatt előzetesen tíz mérkőzésre tiltottak el. A játékirányító fellebbezett a döntés ellen, és kedden érkezett meg az újabb határozat, eszerint nyolc meccsre csökkentették a büntetését (ebből eddig egyet töltött le a bajnokságban).

Martinic és ügynöke még egyszer élhet a fellebbezés lehetőségével, de amennyiben ezt nem teszi meg, nem léphet pályára a kupasorozatban.

A Székely Sport érdeklődésére Sánta Szabolcs elmondta, a csapat megérezheti ugyan a hiányukat, de a társaik korábban már bebizonyították, hogy képesek nélkülük is szinte tökéletes mérkőzést játszani, mint ahogyan tették azt a bajnokság alapszakaszának végén Pitești-en, ahol rajtuk kívül Engi Dávid sem játszhatott az eltiltások miatt.

Sánta Szabolcs játékát nem kockáztatják, kénytelen kihagyni a tornát Fotó: Haáz Vince

„Ilyenkor mindenki érzi, hogy több felelősséget kell vállaljon és extra teljesítményt próbál nyújtani. Rövid távon ez újra működhet, reménykedem a továbbjutásban és nagyon szorítok a fiúknak.

A védekezésre kell helyezni a hangsúlyt, valamint a megfelelő hozzáállással és energiával játszani. Ezek jelentik az alapot, ha bármelyik is hiányzik ezek közül, nagyon nehéz lesz felvenni a küzdelmet Nagyváraddal. De a győzelemhez kis szerencse is kell és az, hogy jó napot fogjunk ki”

– mutatott rá a Marosvásárhelyi VSK csapatkapitánya.

A keretproblémák ellenére Sánta Szabolcs fenntartotta korábbi nyilatkozatát, amely szerint a kupa nyolcas döntőjében nem kell nagy célokat kitűzzenek, de álmodni szabad, hogy ott lehetnek akár a végelszámolásnál is.

Extra teljesítményt kell nyújtsanak a vásárhelyiek Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi VSK csütörtökön 17 óra 45 perctől csap össze Nagyváraddal, a mérkőzést (mint ahogyan a teljes tornát) élőben közvetíti a Digi Sport csatorna. Továbbjutás esetén a vásárhelyiek a legjobb négy között a Bukaresti Rapid és a Petrolul Ploiești közötti párharc győztesével játszhatnak. A másik két negyeddöntőben Kolozsvári U-BT–CSO Voluntari és Nagyszebeni CSU–Konstancai CSM összecsapásokat rendeznek.

Férfi kosárlabda, Román Kupa, nyolcas döntő:

negyeddöntők, csütörtökön
12.15-től Nagyszebeni CSU–Konstancai CSM
15 órától Bukaresti Rapid–Petrolul Ploiești
17.45-től Marosvásárhelyi VSK–Nagyváradi VSK
20.30-tól Kolozsvári U-BT–CSO Voluntari

szombaton
17.30-tól első elődöntő
20.30-tól második elődöntő

vasárnap
20.30-tól döntő
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.