Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Botrányba fulladt a gyergyói kosarasok ploiești-i mérkőzése

Gergely Imre 2024. április 14., 19:21

Szégyen, ami történt – így fogalmazott Kercsó Zoltán, a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK edzője a vasárnapi Ploiesti-i CSU elleni mérkőzést követően. A gyergyóiak a negyedik negyedben levonultak a pályáról.

Botrányba fulladt a gyergyói kosarasok ploiești-i mérkőzése
A gyergyóiak az utolsó negyedben lejöttek a pályáról, vállalva az ezzel járó büntetést is Fotó: Bende Zoltán

A férfi kosárlabda 1. Liga rájátszásában Ploiesti-i CSU–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK mérkőzés szerepelt vasárnap a programban. Azonban a helyszínen számos, alapvető rendezői kötelességét elmulasztotta a házigazda CSU, a játékot pedig alaposan befolyásolták a játékvezetők – mutatott rá Kercsó Zoltán, a gyergyóiak edzője,

akinek utasítására a csapata a negyedik negyedben levonult a pályáról, így a mérkőzés félbeszakadt.

„Hogy mi volt a mérkőzésen? Inkább arról beszélnék, hogy mi nem volt:

nem volt a mérkőzésen megfigyelő, nem volt elektronikus jegyzőkönyv, nem volt élő közvetítés, nem volt jelen a csendőrség, amely a biztonságra felügyelt volna. Hiányzott a pártatlan játékvezetés és a kötelezőnél egy bíróval kevesebb volt.

Nem vezették a statisztikákat, és valószínűleg orvos sem volt a meccsen” – sorolta Kercsó Zoltán a hiányosságokat. Hozzáteszi, úgy érzi, csúfolkodtak a munkájukkal és emiatt a negyedik negyedben 56–45-ös ploiești-i vezetésnél lehívta a csapatot a pályáról.

Kercsó Zoltán a lehetséges következményekkel kapcsolatban elmondta, hogy nem fognak pontot kapni (a kosárlabdában a vesztes félnek is jár egy pont), és valószínűleg pénzbüntetést is kirónak majd a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK-ra. Óvást ugyan nem nyújtanak be (túl sokba kerülne az óvási díj befizetése), de egy hivatalos átiratot mindenképpen elküldenek a Romániai Kosárlabda-szövetségnek, tájékoztatva azt a történtekről.

Hozzáteszi, egyetlen dolognak tud örülni, annak, hogy a játékosai közül senki nem szenvedett súlyos sérülést.

A 45 gyergyói pont szerzői: Lokodi Mátyás 12, Raoul Olariu 9, Matevz Magusar és Bodó Tamás 7-7, László Tamás 4, Csillag Előd, Seres Lajos és Ráduly Sándor 2-2 A két csapat legutóbbi találkozásán 82–49-es gyergyói siker született.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.