Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ország legjobb kosárlabdacsapatai között végeztek a háromszékiek

Daczó Hodor Barna 2024. április 24., 16:05

Pitești-en rendezték meg a napokban az U14-es korosztályú országos női kosárlabdabajnokság döntő tornáját, melyen a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub a negyedik, a Kézdivásárhelyi SE a hatodik helyen végzett.

Az ország legjobb kosárlabdacsapatai között végeztek a háromszékiek
Fotó: Leopold Tamás

A Nemes Áron vezette sepsiszentgyörgyi lányok a csoportkörben a Bukaresti Olimpiát 56–40 arányban, a Ploiești-i CSM-t 42–27-re győzték le, míg a fővárosi Dan Dacian 72–45 arányban bizonyult jobbnak náluk.

Az elődöntőben a Bukaresti CSM 48–40-re nyert a megyeszékhelyiek ellen, a kisdöntőben pedig a Kolozsvári NBS 55–32-es győzelemmel szerezte meg a bronzérmet, így az ISK a negyedik helyen végezte az országos bajnokságot.

A Sepsiszentgyörgyi ISK egy lépésre volt a dobogótól Fotó: Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

A Kézdivásárhelyi SE a csoportban elsőként a házigazda Pitești-i Primo Megaballt győzte le 80–51-re, majd a Kolozsvári NBS ellen aratott húszpontos győzelmet (55–35). Ám a kincses városiak óvást nyújtottak be, és mivel azt kedvezően bírálták el, a kézdiek 2–0 arányban elveszítették a mérkőzést. A folytatásban a Csutak András és Ljubomir Kolarevic edzette kék-fehérek nem találtak magukra, az ily módon elveszített mérkőzés, továbbá Benedic Iringó, majd Váradi Henrietta sérülései rányomták a bélyeget a teljesítményre: a csoportkör utolsó mérkőzésén a Bukaresti CSM-től 62–38-ra kikaptak. Az 5–8. helyekért játszott mérkőzéseken pedig előbb legyőzték a Ploiești-i CSM-t 56–45-re, majd a Bukaresti Olimpia 56–51-re legyőzte őket, így a KSE a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

A KSE csapata emelt fővel fejezte be a döntő tornát. Fotó: KSE Basket

„Sajnos ez a döntő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A lányok nagyon jó formában voltak, jó mérkőzéseket játszottunk, de több nehezítő körülmény is akadályozott bennünket. A Primo Megaballt legyőzve, a Kolozsvári NBS csapatát (országos 3. helyezett) is sikerült a csoportkörünkben 20 ponttal megvernünk, azonban a lefújás után óvást nyújtottak be egy helytelen csere miatt, amit meg is nyertek, így azt a győzelmünket elvették.

Másnap a Bukaresti CSM ellen nem sikerült nyerni, mivel két alapemberünk is sérülést szenvedett így tíz játékossal léptünk pályára. Ezek után az alsóházban folytattuk a küzdelmeket, ahol egy nyert és egy vesztett mérkőzéssel zártuk a tornát.

Úgy gondolom, hogy a lányok nagyon komoly munkát végeztek egész évben, és ez az eredményeken is látszik: 23 nyert és 3 vesztett (ebből egy óvás miatt) mérkőzéssel ott vagyunk a legjobb csapatok között.

Büszke vagyok a játékosaimra, mivel nehéz helyzetben is bebizonyították, hogy képesek helytállni és csapatként együtt dolgozni” – értékelte Csutak András edző.

A döntő torna legjobb csapatába a Sepsiszentgyörgyi ISK játékosát, Csősz Orsolyát is beválasztották.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.