Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A feljutásért játszik a marosvásárhelyi férfi kosárlabdacsapat

Horváth Bálint Ottó 2022. június 02., 17:27

Hazai közönség előtt vívhatja ki az élvonalba való feljutást a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, amelynek célja eléréséért az első két hely valamelyikén kell végeznie a péntektől vasárnapig zajló döntő tornán.

A feljutásért játszik a marosvásárhelyi férfi kosárlabdacsapat
Vlad Nistor több mérkőzésen bizonyította tehetségét a másodosztályú szezon során Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi Sportcsarnok ad otthont a másodosztályú bajnokság döntő tornájának, amelyen az alapszakasz első négy helyezettje, az első helyen végzett vásárhelyiek mellett a közel azonos játékerőt képviselő Bukaresti Știința és Bukaresti Laguna, illetve a feljutásra nem jogosult Nagyszebeni CSU II. között dől el, hogy melyik két csapat játszik a következő idénytől a Nemzeti Ligában.

A döntő tornát felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón George Trif, a Marosvásárhelyi VSK edzője úgy fogalmazott, egész évben erre a tornára készültek, a játékosok motiváltak és nagyon szeretnének már játszani.

Biztos vagyok benne, hogy minőségi csapatot alkotunk. A bajnokság alapszakaszában az első helyen végeztünk, így favoritok vagyunk, és azt szeretném, hogy mindegyik mérkőzést nyerjük meg, ezért fontos, hogy koncentráltak legyünk, a csapat mindent tegyen meg a pályán a győzelemért”

– nyilatkozta a szakvezető. Hozzátette, azt várják, hogy a vásárhelyi közönség minél nagyobb számban vegyen részt a meccseken és támogassák őket, mert lényegében értük játszanak, ugyanis ha feljutnak a Nemzeti Ligába, akkor minőségi mérkőzéseket láthatnak Marosvásárhelyen.

Fotó: Horváth Bálint Ottó

Sánta Szabolcs csapatkapitány elmondta, türelmetlenül várták a döntő tornát, és végre eljött ez a pillanat, hiszen erre készültek egész szezonban, és nem arra, hogy 50, 60 ponttal verjék meg a legtöbb csapatot. „Az első helyen végeztünk az alapszakaszban, de még nem értünk el semmit, mindenképpen meg szeretnénk nyerni mindhárom meccsünket. Az élvonal kapujában állunk, és be akarunk jutni oda, ahol a helyünk van és már hosszú ideje nem voltunk.”

A csapat egyik tehetséges fiatal játékosa, Vlad Nistor úgy véli, meg tudják tenni a döntő lépést, hogy feljussanak a Nemzeti Ligába.

A szezon folyamán ugyanis meglátszott, hogy nagyon egységes csapatot alkotnak és nagyszerű a hangulat az öltözőben.

Mint mondta, nekik, fiataloknak sokat segítenek a tapasztalt játékosok, akik mindig mellettük állnak és biztatják őket.

Egységes csapatot alkotnak, nagyszerű a hangulat az edzéseken Fotó: Haáz Vince

Szászgáspár: elégtételt vehetnénk

Szászgáspár Barnabás, a Marosvásárhelyi VSK kosárlabda-szakosztályának vezetője lapunk érdeklődésre úgy nyilatkozott, a szakmai stábnak és a játékosoknak is nagyon sokat jelentene a feljutás. Ennek teljesítésével ugyanis elégtételt vehetnének, és bebizonyíthatnák, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére fejlődésen ment keresztül a csapat és a játékosok, össze tudtak hozni egy olyan, nagyrészt helyiekből álló együttest, amely a legjobb volt az alapszakaszban és megérdemli, hogy feljusson a Nemzeti Ligába.

„A régebbi alapembereknek, akik már letettek valamit az asztalra, újra megadatik az esély, hogy itthon tudnak játszani, és szülővárosukat képviselhetik a legjobbak között, a fiatal játékosok számára pedig nagy újdonság és lehetőség lesz, hogy bemutatkozhatnak az élvonalban” – mutatott rá.

Férfi kosárlabda, 1. Liga (másodosztály), döntő torna, a mérkőzések menetrendje:

pénteken 17 órától Bukaresti Știința–Bukaresti Laguna, 19.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Nagyszeben CSU II.;
szombaton 17 órától Nagyszeben CSU II.–Bukaresti Știința, 19.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Laguna;
vasárnap 17 órától Bukaresti Laguna–Nagyszebeni CSU II., 19.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Știința.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.