Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Reménykeltő eredmények a Sepsi ISK gyerekkosárlabda csapatától

Csulak Noémi 2022. június 22., 16:13 utolsó módosítás: 2022. június 22., 20:22

A Sepsiszentgyörgyi ISK legkisebb kosaras lányai június 13. és 18. között részt vettek a Costineșten megrendezett gyerekkosárlabda fesztiválon, ahol nagyszerűen teljesítettek, a torna B csoportjának győzteseiként tértek haza. Szonda Arnolddal, a Sepsi ISK edzőjével beszélgettünk a gyerekkosárlabda helyzetéről és a csapat céljairól.

Reménykeltő eredmények a Sepsi ISK gyerekkosárlabda csapatától
Minden meccsüket megnyerték a fiatal szentgyörgyi kosaras lányok Fotó: Sepsi ISK

A 9 és 10 évesekből álló ISK csapata a B csoportban kilencszer lépett pályára az ország más együttesei ellen, és az összes mérkőzésén nagy fölénnyel győzött.

„A sorsolás után úgy éreztem, hogy nem lesz könnyű dolgunk a tornán. Emellett öt lány kivételével, mindenki csak 2021 szeptemberében kezdte a kosárlabdát, úgyhogy ezeket mind számításba véve kérdéses volt a helyezésünk. A bajnokság előtt egy hónappal már egy-egy edzést kint tartottunk, hogy szokjuk a beton alapú pályát és a kinti környezetet, szóval felkészültek voltunk és készen álltunk a tornára.

A lányokkal nagyon sokat dolgoztunk az év alatt, így a befektetett idő és munka meghozta gyümölcsét, nagyon büszke vagyok rájuk”

– mondta Szonda Arnold, a Sepsi ISK edzője.

Fotó: Sepsi ISK

A szakember rámutatott, hogy Sepsiszentgyörgyön a kosárlabda egyre népszerűbb, a kisebb korosztályok körében is egyre többen szeretnék kipróbálni a sportot. „Ha a 7-12 éves korosztályt nézzük, egyre több az érdeklődő a kosárlabda iránt.

Van, akinek egyszerűen a labda tetszik és szereti pattogtatni, de akad olyan is, aki barátnője, barátja miatt kezd el érdeklődni a sport iránt, de megesik, hogy a szülök szeretnék, hogy a gyerek kipróbálja a kosárlabdát”

– tette hozzá Szonda.

A gyerekek legfőbb motivációja a sikerélmény, de emellett számtalan barátság is kialakul az edzések folyamán. „Szívesen jönnek újból és újból edzésekre, hogy találkozzanak egymással és azt csinálják együtt, amit szeretnek, főleg, ha még mérkőzést is tudnak nyerni az ad egy plusz motivációt a továbbiakra” – fejtette ki Szonda Arnold.

A Sepsiszentgyörgyi ISK eredményei: 66–8 a Bukaresti ISK 6, 37–15 a Gyulafehérvári Sportiskola, 42–5 a Kolozsvári ACS Smart, 45–9 a Bukaresti Laguna, a 50–22 a Kolozsvári Sportiskola, 29–11 a Bukaresti Olimpia, 40–8, a Bukaresti Dan Dacian, 59–9 a Sporting Tiger Vaslui és 37–9 a CS Activ Prahova Ploiești ellen.
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.