Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rávertek a mezőnyre a vásárhelyi ifi kosarasok

Horváth Bálint Ottó 2024. május 02., 12:41

A Marosvásárhelyi VSK ifjúsági korosztályú kosárlabdázói bizonyultak a legjobbnak a másodosztályú bajnokság utánpótláscsapatait felvonultató mezőnyben.

Rávertek a mezőnyre a vásárhelyi ifi kosarasok
Csúcson a marosvásárhelyi utánpótláscsapat, mindenkit megelőztek a csoportjukban Fotó: Marosvásárhelyi VSK / Kádár Csongor Krisztián

Összesen húsz együttes vett részt a másodosztályú férfi kosárlabda-bajnokság 2023–2024-es szezonjának alapszakaszában. Két tízes csoportban zajlottak a küzdelmek, a marosvásárhelyiek a B-ben játszottak, ahol az előkelő negyedik helyen végeztek, tíz győzelem és nyolc vereség volt a mérlegük.

Ezt követően az idény második felében a VSK az élvonalbeli klubok további farmcsapatainak társaságában folytatta a pontvadászatot. Nyolc gárda volt érdekelt ebben a csoportban, a felek magukkal vitték az addig elért eredményeiket, és csak egyszer találkoztak egymással. A magyarországi edző, Faragó Péter által irányított marosvásárhelyi együttes hét nyertes és egy vesztes mérkőzéssel zárta a második szakaszt, így

megszerezte az első helyet a tabellán, ami azt jelenti, hogy a legjobbnak bizonyult az utánpótláscsapatok között.

Férfi kosárlabda, másodosztály, az utánpótláscsapatok rangsora:

1. Marosvásárhelyi VSK II. 25 pont, 11 győzelem/3 vereség
2. Petrolul Ploiești II. 24, 10/4
3. CSO Voluntari II. 22, 8/6
4. Temesvári SCM II. 22, 8/6
5. Konstancai CSM II. 21, 7/7
6. Nagyváradi VSK II. 20, 6/8
7. CS Vâlcea II. 17, 3/11
8. CSM Târgu Jiu II. 17, 3/11

„Nagy átalakuláson mentünk keresztül, a fiúk abszolút vevők voltak arra a kidolgozott tervre, amit felvázoltam a szezon elején, és az elért eredmény 95 százalékban nekik köszönhető” – nyilatkozta a klub közösségi oldalának Faragó Péter. A szakvezető hozzátette, a lényeg az, hogy folyamatos képzést biztosítsanak az utánpótlás korú kosárlabdázóknak, valamint győztes mentalitást adjanak át a fiataloknak.

Három marosvásárhelyi lány és három fiú az utánpótlás válogatottakban

A Marosvásárhelyi VSK másodosztályú csapatának egyik alapemberét, Kiss Rolandot behívták a román U18-as válogatottba, amely Bukarestben edzőtáborozik. A tehetséges kosárlabdázó a nemrég lezárult szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára az 1. Ligában, ahol átlagban 26 percet játszott, ezalatt 15,6 pontot, 3,8 lepattanót és 3,3 kosárpasszt jegyzett. Mellette Smeu David és Hadar Antony is meghívót kapott Románia U16-os válogatottjába, amely Ploieşti-en gyűlt össze. A két játékos a VSK ifjúsági együttese mellett a Szász Albert Sportiskola csapatának is tagja.

A román női U16-os válogatott Alexandrián tartja a felkészülését, ahová három marosvásárhelyi sportoló, Tania Șchiopu, Alexia Mărcuș és Crina Teglaș is elutazott a kerettel. Előbbiek ketten az elmúlt szezonban bemutatkoztak a Marosvásárhelyi VSK-nál az élvonalbeli bajnokságban, és mindhárman a Marosvásárhelyi Gladius-Mureșul csapatát képviselik, amely bronzérmet szerzett az U17-es országos bajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.