Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pont az alapszakaszra, rajtol a rájátszás a női kosárlabdázóknál

Csulak Noémi 2022. március 24., 17:18

A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata szerdán 81–52-es győzelmet aratott idegenben a Marosvásárhelyi Sirius ellen, így sorozatban nyolcadjára nyerte meg az országos bajnokság alapszakaszát.

Pont az alapszakaszra, rajtol a rájátszás a női kosárlabdázóknál
Csak egy vereséget könyvelt el a Sepsi-SIC Fotó: Haáz Vince

Az alapszakasz befejezése után hétfőtől kezdetét veszi a rájátszás, ahol a táblázat első nyolc helyezettje vív majd a bajnoki címért. A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat a negyeddöntő első találkozóját hétfőn hazai pályán, a Sepsi Arénában játssza, 19 órától a 8. helyen végzett Kolozsvári U csapatával néz farkasszemet.

A versenykiírás szerint az első helyezett a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, valamint a negyedik helyezett csapat az ötödik ellen játszik. A párharcok az egyik fél két győzelméig tartanak. Ha az első két meccs után mégis döntetlen az állás, akkor a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre is sor kerül, amelyet a magasabban rangsorolt csapat pályáján játszanak le.

A Zoran Mikes edzette címvédő lányok nagy eséllyel indulnak Jannisz Koukosz kolozsvári tanítványai ellen, ezt a legutóbbi egymás elleni találkozójuk is igazolja, a zöld-fehérek februárban 92–45-re diadalmaskodtak a Kolozsvári U otthonában.

Fotó: Haáz Vince

Amennyiben az ötszörös hazai bajnok, Sepsi-SIC ezt az akadályt sikeresen teljesíti, akkor egy lépéssel közelebb kerül a bajnoki címének megvédéséhez.

A szentgyörgyi együttes legnagyobb ellenfelének idén is a Szatmárnémeti VSK bizonyul, amelytől az alapszakasz egyetlen vereségét is elszenvedte. A rájátszás első körében Szatmárnémeti egy másik székelyföldi csapattal, a Kézdivásárhelyi SE-vel találkozik. A Marosvásárhelyi Sirius KK a dobogó legalsó fokán zárt aradiakkal meccsel, míg a Konstancai Phoenix Alexandriával csatázik a továbbjutásért.

Az alapszakasz végeredménye:

1. Sepsi-SIC 43 pont,
2. Szatmárnémeti VSK 42,
3. Aradi FCC 40,
4. Konstancai Phoenix 35,
5. Alexandria 35,
6. Marosvásárhelyi Sirius 34,
7. Kézdivásárhelyi SE 32,
8. Kolozsvári U 29,
9. Târgoviște 29,
10. Bukaresti Agronomia 28,
11. Brassói Olimpia 25,
12. Bukaresti Rapid 24.

Női kosárlabda-bajnokság, a negyeddöntő párosításai:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC (1.)–Kolozsvári U (8.),
Szatmárnémeti VSK (2.)–Kézdivásárhelyi SE (7.),
Aradi FCC (3.)–Marosvásárhelyi Sirius (6.),
Konstancai Phoenix (4.)–Alexandria (5.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.