Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Népszerű influenszer a Sepsi-SIC új kosárlabdázója

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 29., 16:05 utolsó módosítás: 2023. augusztus 29., 16:12

Nem csak a sportolói karrierje miatt vált ismertté a bajnoki és kupacímvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának legújabb játékosa. Sarah Dumitrescu kifejezetten aktív a közösségi oldalain, ahol nagy követőbázissal rendelkezik.

Népszerű influenszer a Sepsi-SIC új kosárlabdázója
Galérianézet
Sarah Dumitrescu a Sepsi-SIC mezét ölti magára Fotó: Instagram/sarahh

A 23 éves kosárlabdázó – aki a neves játékosügynök, Anamaria Prodan lánya – a hétvégén csatlakozott a sepsiszentgyörgyi együttes keretéhez. Új játékostársai szó szerint szívélyesen fogadták egy, a Sepsi-SIC nevét tartalmazó szív alakú tortával – erről Sarah Dumitrescu a közösségi oldalán posztolt több képet.

Az Instagramon nagy követőbázissal rendelkező, rengeteg fotót közzétevő és feltűnően öltözködő sportoló az előző szezont kizárólag rehabilitációval töltötte, mivel súlyos térdsérülést szenvedett a román válogatott edzésén, majd háromszor is meg kellett műteni, mostanra viszont sikerült felépülnie.

Fotó: Instagram/sarahh

Korábban az amerikai California Polytechnic State egyetemi csapatában játszott, amely az NCAA-ben (ez az utolsó szint az amerikai női profi kosárlabdaliga, a WNBA előtt) játszott, a legrangosabb amerikai egyetemi bajnokságban. Összesen 23 mérkőzésen lépett pályára, 62 pontot szerzett és 77 lepattanót gyűjtött. Továbbá, az Egyesült Államokban 2019 és 2021 között a Mississippi egyetemi együttesénél szerepelt, valamint az IMG Akadémia játékosa is volt.

Fotó: Instagram/sarahh

A román felnőtt válogatott tagjaként Sarah Dumitrescu ezen a nyáron részt vett a Kongói Demokratikus Köztársaságban megrendezett Frankofónia Játékokon, ahol a hetedik helyen végeztek.

Sarah Dumitrescu érkezésével gyarapodik a Sepsi-SIC keretének romániai kontingense, amelyben a tapasztalt játékosok közül még a ciprusi-román kettős állampolgársággal rendelkező Veatriki Akathiotou és Rebecca Lipovan (őket szintén a nyáron igazolták az Aradi FCC Baschettől és a Marosvásárhelyi Siriustól), illetve Ștefania Cătinean található.

Fotó: Instagram/sarahh

A háromszéki együttes a nemzetközi porondon kezdi az új idényt, az Euroliga selejtezőjében a főtáblára jutásért a lett TTT Riga lesz az ellenfele. Az első mérkőzést a Sepsi Arénában játsszák le szeptember 20-án, a visszavágót egy hét múlva idegenben rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.