Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem sikerült a döntőbe jutás a gyergyói kosaras fiúknak

Gergely Imre 2022. április 11., 14:18 utolsó módosítás: 2022. április 11., 14:22

Gyergyószentmiklóson rendezték az elmúlt hétvégén az U19-es férfi kosárlabda-bajnokság egyik elődöntő tornáját. A házigazda Gyergyói ISK számára történelmi eredmény lett volna az országos négyes döntőbe jutás, de ez nem jött össze Kercsó Zoltán edző tanítványainak.

Nem sikerült a döntőbe jutás a gyergyói kosaras fiúknak
Galérianézet
Mindkét meccsen megvolt az esélyük a győzelemre Fotó: Gergely Imre

Igazán izgalmas találkozók zajlottak a Basilidesz Tibor sportcsarnokban szép számú közönség előtt, mindhárom meccs szoros küzdelmet hozott. 

A házigazda Gyergyói ISK jól kezdte mindkét mérkőzését, de sajnos mindkét esetben fordítani tudott az ellenfél a második félidőben.

A CSM Ploiești együttesével csapott össze elsőként az ISK, és a nagyszünetben két ponttal vezettek a házigazdák, de a második félidőben a vendégek kihasználták fizikai fölényüket. Lényeges szempont, hogy a hazaiaktól csak 3-4 játékos tartozik a korosztályba, a többség 2004-es, sőt egy 2005-ös születésű játékos is pályára lépett – tudtuk meg Kercsó Zoltán edzőtől.

A Ploiești a szombati nap második meccsén a Bukaresti CN Aurel Vlaicut is legyőzte, így bejutottak az országos döntőbe.

A bukarestiekkel vasárnap találkoztak a gyergyóiak, igyekezve elcsípni az utolsó szalmaszálat, hiszen a négyes döntőbe a három elődöntő torna győztese mellett a legjobb második helyezett is továbbjut. Hasonló volt itt is a forgatókönyv mint egy nappal korábban, vezetett a Gyergyói ISK, majd a harmadik negyedben egy pár perces rövidzárlat után több kosarat kaptak sorozatban, és innen már nem tudtak felállni.

A Gyergyói ISK így a B döntőben az 5-8 helyekért fog küzdeni.

„Összességében meg vagyok elégedve a fiúkkal, mert két év kihagyás után felvették a versenyt és abszolút nem vallottak szégyent. Büszke vagyok rájuk” – fogalmazott Kercsó, hozzátéve, hogy azon dolgoznak, hogy ősztől felnőtt B ligás csapatot építsenek.

Egy csak helyi játékosokból, inkább fiatalokból álló együttest szeretnének. Reméli, hogy más székelyföldi városokkal közösen sikerül egy ütőképes csapatot nevezni.

A gyergyószentmiklósi torna eredményei:

CSM Ploiești–Gyergyói ISK 74–63,
Ploiești–Bukaresti CN Aurel Vlaicu 69–66,
Gyergyó–Bukarest 73–84.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.