Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem jöttek be a triplák, vereséggel indította a bajnokságot a Vásárhelyi VSK

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 23., 21:12 utolsó módosítás: 2023. szeptember 23., 21:16

Elveszítette az első mérkőzését a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság új szezonjában a Marosvásárhelyi VSK, szombaton este a hajrában maradt alul a Konstancai CSM otthonában.

Nem jöttek be a triplák, vereséggel indította a bajnokságot a Vásárhelyi VSK
A kupában két meccset is nyertek, a bajnokságban veszítettek. Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes két győzelemmel kezdte az idényt, a múlt hétvégén hazai közönség előtt a Román Kupában a CSM Focșani és a Galaci CSM legyőzésével megnyerte a csoportját és kiharcolta a nyolcas döntőbe jutást.

A bajnokság B jelű konferenciájának nyitófordulójában George Trif vezeteődző legénysége a megerősödött tengerpartiak ellen lépett pályára, és nem számíthatott az egyik alapember, Alin Borșa játékára. A hiánya pedig sokat nyomott a latban, hiszen a csapat így egyik tapasztalt belföldi játékosa nélkül maradt, és mint ismert, a mérkőzések teljes ideje alatt kötelező két romániai kosárlabdázónak folyamatosan a pályán kell lennie.

A mérkőzés kiegyenlített csatát hozott, a házigazdák ugyan folyamatosan lépéselőnyben voltak, de a vásárhelyiek nagyon jól tartották magukat, a nagyszünetben öt pont volt a konstancai gárda előnye. A folytatásban is hasonlóan alakult az eredmény, aztán az utolsó negyed elején a hazaiak kilenc ponttal megléptek, erre pedig a vendégek nem tudtak válaszolni, így a végéig nem volt kérdéses a győzelmük.

Az összecsapás a hárompontosoknál dőlt el, hiszen amíg Konstanca közel 50 százalékos hatékonysággal dobott távolról (26 próbálkozásból 12 landolt a gyűrűben), addig a vásárhelyiek alig négy triplát hoztak össze. A VSK-nál a csapatkapitány Sánta Szabolcs volt a legeredményesebb, aki dupla-duplát ért el, 12 pontot és 12 lepattanót szerzett.

A marosvásárhelyiek a következő fordulóban szabadnaposak lesznek, majd a program szerint legközelebb két és fél hét múlva október 11-én játszanak, amikor a Petrolul Ploiești-et fogadják.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, B konferencia, 1. forduló:
Konstancai CSM–Marosvásárhelyi VSK 84–70 (21–20, 23–19, 18–16, 22–15).
A vásárhelyiek pontszerzői: Person 13, Sánta 12, Lowrance 11, Jeremic 11, Gajovic 7, Paliciuc 7, Sólyom 5, Martinic 4. Játszott még: Bölöni, Engi, Mureșan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.