Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem borult a papírforma a gyergyói kosarasok idei első meccsén

Gergely Imre 2023. január 08., 19:36 utolsó módosítás: 2023. január 08., 21:08

Véget ért a szünet a romániai férfi kosárlabda második vonalában. A Gyergyószentmiklósi ISK-VSK vasárnap játszotta az idei évben az első mérkőzését. Az ellenfél a CS Vâlcea 1924 együttese volt. Az esélyek nem a gyergyóiak mellett szóltak, és nem is sikerült borítani a papírformát.

Nem borult a papírforma a gyergyói kosarasok idei első meccsén
Kercsó Zoltán tanítványai csak rövidebb időszakokban tudtak lépést tartani a másodosztály egyik legjobb csapatával Fotó: Leopold Tamás

Amennyiben az ellenfélnél nem játszott volna két amerikai légiós, akkor a többiekkel egy igazán izgalmas meccset játszhattak volna a gyergyóiak – állapította meg egy néző a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–CS Vâlcea mérkőzésen. Hogy nyerni lett volna-e esély, az így is kérdéses, a vendégcsapat többi játékosa is tapasztalt, jó kosárlabdázó volt. Az biztos azonban, hogy jóval szorosabb lett volna végeredmény.

Az év első mérkőzésén Kercsó Zoltán tanítványai csak rövidebb időszakokban tudtak lépést tartani a másodosztály egyik legjobb csapatával, de volt néhány szép megmozdulásuk, ami tapsot érdemelt a szép számú közönségtől. A felnőtt mezőnyben újonc gyergyószentmiklósi együttes végül 109–70 arányban maradt alul.

Fotó: Leopold Tamás

„Rövid szünet után tértünk vissza. Picit érződött is a játékunkon néha a görcsösség. De összességében egy élvezetes találkozót láthatott a több mint 350-400 néző.

Engedjék meg, hogy tolmácsoljam a fiúk kérését, hogy doboljanak, szurkoljanak, énekeljenek, mert sokat segítene a buzdítás a kulcsmozzanatokban.

Csapatunkból a legtöbb pontot Csillag Előd szerezte, aki 17 évesen felnőtt a felnőttek szintjére. Tíz emberünk dobott pontot, hárman tizet, vagy a fölött. Védelemben nehéz dolgunk volt, főleg a két amerikai légióssal szemben. De haladunk, óriási a fejlődés” – nyilatkozta Kercsó Zoltán vezetőedző, aki köszönetet mondott a női Euroligát nyert Sopron Basketnek, amely egy rend Toti melegítővel segítette a csapatukat. „A győztesek ajándéka kötelez, reméljük mihamarabb nekünk is gyűlni fognak a győzelmeink” – fejezte ki reményét.

Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK-VSK

Férfi kosárlabda 1. Liga, alapszakasz:
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–CS Vâlcea 1924 70-109 (22-33, 12-26, 16-24, 20-26)
A gyergyói pontszerzők: Csillag Előd 13, Lokodi Mátyás és Bodó Tamás 10-10, Barabás Örs és Kolozsi Előd 8-8, László Tamás 7, Vetési Antal János 5, Szőcs Hunor 4, Szabó Bence 3, László Dávid 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.