Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyszabású 3x3-as kosárlabdaversenyre készülnek Csíkszeredában

Dobos László 2024. június 11., 13:22

Hetedik alkalommal rendezik meg idén a Csík-Ball nevet viselő 3x3-as kosárlabdaversenyt, amelynek helyszíne ezúttal is a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium szabadtéri sportpályája lesz.

Nagyszabású 3x3-as kosárlabdaversenyre készülnek Csíkszeredában
Galérianézet
A verseny helyszíne, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium szabadtéri sportpályája Fotó: Pinti Attila

A szervező Nagy Rezső Sportegyesület közleménye szerint június 23-án zajlik majd Székelyföld egyik legnépszerűbb 3x3-as kosárlabdás eseménye. Benevezni három kategóriában lehet (lányok és fiúk nyílt verseny, valamint U18-as kategória a fiúknak) online ezen a linken.

Ez a sport nemrég a nyári olimpiai játékok hivatalos programjába is beválasztott szakág lett. Az alapvető szabályok sokban hasonlítanak a két palánkra játszott klasszikus kosárlabdához (lépéshiba, kétszer indulás stb.), de rengeteg sajátossága is van a szakágnak – közölték a szervezők.

A mérkőzéseket egy palánkra játsszák, a labda 6-os méretű, de súlya megegyezik a 7-es labdáéval. Nevéből adódóan három a három ellen játsszák, a csapatok létszáma 3+1 fő. Az a csapat nyer, aki hamarabb eléri a 21 pontot, vagy 10 perc után több pontot ér el. Döntetlen állásnál az a csapat nyer, aki a hosszabbításban hamarabb elér 2 pontot. Minden dobás 1 pontot ér, a 3 pontos vonalon kívülről értékesített dobás 2 pontot.

Lepattanó vagy szerzett labda után ki kell vinni vagy passzolni a labdát a 3 pontos vonalon túlra. Az idő kapott kosár után sem áll meg, a 12 másodperces támadóidő azonnal újraindul, a labdát ebben az esetben is ki kell juttatni a hárompontos vonalon kívülre. Mindkét csapatnak egy időkérése van (természetesen ekkor megáll a játék) joga – foglalták össze a szabályzatot a közleményben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.