Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon sokat kellett várni, de összejött a vásárhelyi női kosarasok első győzelme

Horváth Bálint Ottó 2024. január 20., 19:48

Kilenc elveszített mérkőzés után megszerezte első győzelmét a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a Marosvásárhelyi VSK, a 10. forduló szombati játéknapján nagy küzdelemben, hosszabbítás után múlta felül a Bukaresti Rapidot.

Nagyon sokat kellett várni, de összejött a vásárhelyi női kosarasok első győzelme
Hazai pályán törték meg a vereségi sorozatot. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Nem alakult jól a találkozó eleje a hazai pályán játszó vásárhelyiek számára, akik hét pontos hátrányba kerültek, azonban a második negyedben ezt sikerült ledolgozni. A fordítás viszont nem jött össze, a fővárosiak tartották az előnyüket és a szünetben három ponttal vezettek.

Hasonlóan alakult az eredmény a folytatásban is, de a harmadik játékrész közepén a VSK rövid időre átvette a vezetést. Ezt azonban nem tudta megőrizni, a Rapid gyorsan ritmust váltott és hat ponttal elhúzott. A végére újra sikerült a felzárkózás a házigazdának, sőt előnyt is szereztek, a vendégek azonban fél perccel a vége előtt kiegyenlítettek, így következhetett a hosszabbítás.

Ennek első öt percében nem született döntés, bár a vásárhelyiek közel voltak ahhoz, hogy megnyerjék a meccset, a Rapid a legvégén ismét egyenlíteni tudott. Aztán a ráadás második öt percében a VSK Fejseș, Bobar és Cortez révén egymás után három triplát is dobott, ezzel bebiztosították a győzelmet.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, 10. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Rapid 90–84 (12–19, 15–11, 22–25, 20–14, 10–10, 21–15), hosszabbítás után.
A VSK pontszerzői: Bobar 27, Cortez, 23, Chiș 12, Fejseș 11, Ardelean 10, Sólyom 4, Plăvițu 3. Játszott még: Czimbalmos, Domokos.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.