Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Minimális esélye maradt a rájátszásra a vásárhelyi kosárcsapatnak

Horváth Bálint Ottó 2024. március 28., 21:14

Zsinórban a hetedik mérkőzését bukta el a Marosvásárhelyi VSK az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság felsőházában, a Brassói Corona elleni vereséggel minimálisra csökkent az esélye, hogy a zárófordulóban bejusson a rájátszásba.

Minimális esélye maradt a rájátszásra a vásárhelyi kosárcsapatnak
Az utolsó fordulóban le kell győzzék a CSO Voluntari-t, de más eredményektől is függenek Fotó: Haáz Vince

Akárcsak az előző találkozókon, a 9. forduló csütörtök esti összecsapásán is győzelmi kényszerben lépett pályára Brassóban a marosvásárhelyi csapat, amely egyre mélyebb gödörbe került.

A Corona elleni meccs első negyede szoros és fordulatos küzdelmet hozott, inkább a vásárhelyiek voltak lépéselőnyben, de csak minimális vezetésre tudtak szert tenni. Hasonlóan alakult az eredmény a folytatásban is, aztán a második játékrész közepén a hazaiak tizenegy pontos előnyt dolgoztak ki.

A VSK viszont hamar összekapta magát, egy 9–0-s sorozattal felzárkózott, a szünetben pedig három pont volt a hátránya.

A fordulás után is a brassói együttes irányította a játékot, amely újra meglépett, és a harmadik negyed végére ismét kétszámjegyű lett a különbség a felek között. Az utolsó játékrész elején a VSK játékosai megpróbáltak gyorsan visszakapaszkodni, és ez sikerült is nekik, de csak rövid ideig.

A Coronának ugyanis volt válasza a kosaraikra, a végéig pedig magabiztosan tartotta a vezetését, és tíz ponttal nyert.

A Marosvásárhelyi VSK egymás után a hetedik vereségét szenvedte el, így minimálisra csökkent az esélye a rájátszásba jutásra. A felsőház utolsó mérkőzésén ugyanis idegenben kell legyőznie a CSO Voluntari-t, és reménykednie abban, hogy a Corona és a Bukaresti Dinamo is elveszíti a saját meccseit.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, felsőház, 9. forduló:
Brassói Corona–Marosvásárhelyi VSK 89–79 (23–24, 19–15, 26–19, 21–21).
A vásárhelyiek pontszerzői: Sánta 15, Lowrance 15, Jeremic 14, Gajovic 13, Person 11, Sólyom 5, Borșa 3, Nistor 3. Játszott még: Engi, Mureșan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.