Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindkét háromszéki kosárlabdacsapat előnyt szerzett a kupában

Horváth Bálint Ottó 2022. november 30., 23:29

Szerdán lejátszották a női kosárlabda Román Kupa első fordulójának odavágóit. A három székelyföldi együttes közül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC hazai pályán, a Kézdivásárhelyi SE idegenben szerzett előnyt, míg a Marosvásárhelyi Sirius KK minimális különbséggel maradt alul.

Mindkét háromszéki kosárlabdacsapat előnyt szerzett a kupában
A KSE hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást, a Sepsi-SIC fölényes győzelem után várja a visszavágót. Korábbi felvétel Fotó: Tofán Levente

A Kézdivásárhelyi SE a Kolozsvári Universitatea otthonában lépett pályára, ahol rendkívül szoros küzdelemben szerezte meg a győzelmet. A mérkőzés eleje még a hazaiakról szólt, de a háromszékiek teljesítménye fokozatosan javult fel, így a második negyedben hamar átvették a vezetést, és a szünetig négy ponttal el tudtak lépni. A folytatásban is leginkább a KSE-nél volt az előny, de aztán a kolozsváriak fordítottak, sőt az utolsó játékrész elején kilenc ponttal elhúztak.

Ezután viszont a kézdivásárhelyi csapat egy 12–0-s sorozatot hozott össze, amire ugyan az Universitatea gyorsan válaszolt, de a végén a KSE akarata érvényesült, és három ponttal győzött. 

A címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a Konstancai CSM-t fogadta, amely ellen ha nem is kimagasló teljesítménnyel, de magabiztosan nyert. A házigazdák az első negyedben nagyon megszórták vetélytársukat, 29 pontig jutottak, ezzel megalapozták a sikerüket. Ezután azonban messze nem voltak ilyen eredményesek, ráadásul a vendégek a harmadik játékrészt, ha csak egy ponttal is, de megnyerték.

A Sepsi-SIC győzelme viszont egyáltalán nem volt veszélyben, és a végére még megrázta magát a hazai együttes, és 23 pontos különbséggel győzött.

A Marosvásárhelyi Sirius KK két teljesen ellentétes félidőt játszott a CSM Alexandria vendégeként, ahol egy ponttal maradt alul. Az első két negyedben összesen 12 pontot tudtak összehozni a vásárhelyiek, akik a szünetben 16 pontos hátrányban voltak. A mérkőzés második részére viszont jelentősen feljavult a teljesítményük, végül azonban nem jött össze a fordítás. 

A visszavágókat azonos időpontban, szombaton 19 órától rendezik. Az összesen hat párharc győztese és a két legkisebb különbséggel alulmaradt vesztes csapat továbbjut a nyolcasdöntőbe, amelyet február 25. és 27. között bonyolítanak le.

Női kosárlabda, Román Kupa, 1. forduló, odavágók:

Kolozsvári Universitatea–Kézdivásárhelyi SE 69–72 (17–14, 14–21, 20–12, 18–25).
A KSE pontszerzői: Corda 16 (3), Wilson 16, Mitrovic 15 (4), Debreczi 8 (1), Biszak 7 (1), Hawks 6, Kozman 4. Játszott még: Domokos.

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Konstancai CSM 87–64 (29–15, 17–13, 15–16, 26–20).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Cave 22, Jones 21 (2), Mititelu 12 (4), Mununga 11, Ghizilă 9 (3), Hristova 7 (1), Cătinean 3 (1), Jesperson 2. Játszott még: Gödri-Părău.

CSM Alexandria–Marosvásárhelyi Sirius KK 54–53 (11–5, 20–7, 10–18, 13–23).
A Sirius KK pontszerzői: Hammett 15 (1), Horobec 14, Sólyom 9 (3), Lipovan 5 (1), Feiseș 5 (1), Podunavac 2, Bucuk 2, Mircea 1. Játszott még: Ciciovan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.