Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megszűnik a csíkszeredai felnőtt férfi kosárlabdacsapat

Dobos László 2023. szeptember 05., 12:12

Szeptember 15-éig lehet nevezni a romániai másodosztályú kosárlabda-bajnokságokba. A legtöbb érdekelt klub ezt megtette. A tavasszal az élvonalból kieső Csíkszeredai VSK nem indul – ezt Korodi Attila polgármester is megerősítette.

Megszűnik a csíkszeredai felnőtt férfi kosárlabdacsapat
Élvonalbeli férfi kosárlabda mérkőzés a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában. Már csak emlék Fotó: Pinti Attila

Csíkszereda ősztől felnőtt kosárlabda nélkül marad, a pletykákkal kapcsolatban megkérdeztük Lászlófy Botondot, aki a múlt szezonban a helyi VSK vezetőedzője volt, illetve Korodi Attilát, a megyeszékhelyi város polgármesterét.

„Nem indul felnőtt csapat az új kiírásban, csak ifjúsági együtteseink lesznek. A fiúknál az U19-es, az U15-ös és az U13-as korosztályok az országos, az U16-osok pedig a megyei bajnokságban szerepelnek. A lányoknál az U14-es együttesünk az országosban, az U16-os és az U13-as pedig a megyeiben indulnak el” – közölte Lászlófy Botond.

Fotó: Pinti Attila

Korodi Attila csíkszeredai polgármester szerint a megyeszékhelyen, a felnőtt csapatsportokban a jégkorong és a labdarúgás élvez elsőbbséget. „A felnőtt férfi kosárlabda-csapat a második vonalban szerepelhetne, de nem folytatja. Ezt így látja jónak a VSK vezetője és az önkormányzat is. Most egy alapos, fiatalokat érintő csapatsportokra összpontosító terv készül a kosárlabda és kézilabda területen – ahol a lányokat és a fiúkat szeretnénk megszólítani.

Ez a két sport olyan közeget szólít meg, amelyet a labdarúgás és a hoki nem teszi meg.

Az edzőknek mérhető tevékenységi terveik kell legyenek. És az erőforrások – ha hagyja a kormány hogy finanszírozzuk, akkor – ez irányba fognak menni a felnőtt kosárlabda helyett, ahol majdnem csak idegenlégiósok voltak. Ha meg a hosszú évek során kiemelkedik egy-egy fiatal, lány vagy fiú, a kosárlabda vagy a kézilabda területen, akkor őket segíteni fogjuk a székelyföldi csapatokban való elhelyezkedésben” – mondta el Korodi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.