Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megküzdött az idegenbeli diadalért, hetedszer bajnok a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2023. április 20., 20:05

Újabb bajnoki címet ünnepelt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, miután a Konstancai CSM elleni döntő harmadik, idegenbeli összecsapásán is megszerezte a győzelmet.

Megküzdött az idegenbeli diadalért, hetedszer bajnok a Sepsi-SIC
Kiélezett küzdelemben zárta le a párharcot a Sepsi-SIC Fotó: Facebook/CSM Constanta Baschet

A párharc múlt heti első két hazai mérkőzését a sepsiszentgyörgyiek fölényesen nyerték meg, csütörtökön este idegenben azonban a végsőkig kiélezett küzdelemben diadalmaskodtak.

Kiválóan indította az összecsapást a címvédő, az első nyolc pontot a vendégek szerezték. A házigazda magára talált ugyan, de a Sepsi-SIC uralta a játékot, és hat pontos előnnyel zárta az első negyedet. Ezután viszont megtorpantak a zöld-fehérek, sok dobást kihagytak, ezt kihasználva a tengerparti csapat a javára fordította az eredményt. Hamar észbe kapott viszont Zoran Mikes vezetőedző együttese, és Gödri-Părău triplájával visszavette a vezetést, de nem tudott elhúzni, a nagyszünetben mindössze két pont volt a különbség a felek között.

Szoros maradt a küzdelem a folytatásban is, a Sepsi-SIC lépéselőnybe került, de a konstancaiak jól tartották magukat, mindig volt válaszuk a szentgyörgyi kosarakra, és a harmadik játékrész végére kiegyenlítettek. Az utolsó negyed elején a háromszékiek egy 8–0-s sorozatot produkáltak, ez pedig sorsdöntőnek bizonyult, mert bár a hazaiak a végén két pontra még visszazárkóztak, de Ghizilă a legjobbkor értékesítette a hárompontost, így már nem adták ki a kezükből az előnyüket.

A Sepsi-SIC a harmadik győzelmével lezárta a párharcot, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 és 2022 után (2020-ban nem hirdettek bajnokot) zsinórban a hetedik bajnoki címét szerezte meg.

Női kosárlabda, élvonalbeli-bajnokság, döntő, 3. mérkőzés:
Konstancai CSM–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 66–74 (13–19, 22–18, 20–18, 11–19).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Cave 18, Hristova 15, Gödri-Părău 11, Ghizilă 8, Jones 8, Mununga 6, Jespersen 6, Orbán 2. Játszott még: Gereben, Cătinean.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.