Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Másodszor sem tudta eldönteni a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2022. április 27., 21:14 utolsó módosítás: 2022. április 27., 22:13

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a második mérkőzést is elveszítette az Aradi FCC Baschet otthonában, így tovább folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga döntője. A háromszéki együttes szombaton hazai pályán játssza a párharc mindent eldöntő ötödik összecsapását.

Másodszor sem tudta eldönteni a Sepsi-SIC
A tíz pontos előny sem volt elég, a házigazdák a végén fordítottak Fotó: Miska Brigitta

A sepsiszentgyörgyiek szerdán este a döntő negyedik mérkőzésén újra megpróbálták idegenben elhódítani a bajnoki címet, miután egy nappal korábban ez a tervük meghiúsult, így az aradi gárdának lehetősége volt az egyenlítésért küzdeni.

Az elején felváltva vezettek a csapatok, majd az első negyed közepén a házigazdák nyolc ponttal elhúztak. A Sepsi-SIC azonban hamar rendezte a sorait, és Wallace triplájával kiegyenlítettek (14–14), a vezetést azonban nem tudták átvenni. Ez viszont összejött a második játékrész elején, amikor Pasic és Fraser pontjaival fordítottak (19–20). Ezután szorosan alakult az eredmény, mindkét oldalon sok volt a rontás.

Az aradiak teljesítménye egyértelműen visszaesett, Zoran Mikes vezetőedző játékosai pedig ezt kihasználva a szünet előtt Cătinean kosarainak köszönhetően hét ponttal (25–32) megléptek.

Térfélcsere után a hazaiak Keys révén elkezdték a felzárkózást, de a sepsiszentgyörgyiek hamar válaszoltak erre, majd Pasic remeklésével tíz pontra növelték a különbséget (34–44). A folytatásban mindkét oldalon eredményesek voltak a támadások, majd a harmadik negyed végén Ghizilă egymás után kétszer is betalált a félkörön kívülről, így a Sepsi-SIC tartotta megnyugtató előnyét (46–55).

Az utolsó játékrészben viszont kevesebb, mint három perc alatt nyílttá tették a meccset az aradiak, Akathiotou triplájával és Keys kosarával kiegyenlítettek (56–56). A legjobbkor jött Pasic hárompontosa, csakhogy a hazai együttes vérszemet kapott, és hamarosan a javára fordította az eredményt (61–59).

Ekkor semmiképpen nem találtak gyűrűbe a vendégek dobásai, akik több, mint öt perc után szereztek újra pontot. Az Arad eközben hat pontos előnyt alakított ki, ezzel pedig eldöntötték a találkozót.

Második hazai győzelmével az FCC Baschet kiegyenlítette a párharcot, amely négy mérkőzés után 2–2-re áll. A bajnok kiléte Sepsiszentgyörgyön dől el, a mindent eldöntő ötödik összecsapást szombaton a Sepsi Arénában rendezik.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 4. mérkőzés:
Aradi FCC Baschet–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 67–63 (19–16, 7–16, 21–23, 21–8).
FCC Baschet: Keys 28, Vitulova 16 (2), Akathiotou 13 (3), Sutherland 6, Hadzovic 2, Ghiță 2. Játszott még: Vaida, Mîrne-Nagy, Fleșer, Manea. Edző: Bogdan Bulj.
Sepsi-SIC: Fraser 18, Pasic 14 (2), Raber 8, Cătinean 7 (1), Wallace 6 (2), Ghizilă 6 (2), Podar 4. Játszott még: Jones, Croitoru. Edző: Zoran Mikes.
Vezették: Alin Faur, Dragoș Nicolae, Stretea Máté.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.