Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Másfél negyedig bírták a vásárhelyi női kosarasok Konstanca ellen

Horváth Bálint Ottó 2024. március 20., 20:08 utolsó módosítás: 2024. március 20., 20:11

A mérkőzés elején méltó ellenfélnek bizonyult a Marosvásárhelyi VSK, ám a folytatásban kijött a különbség a két csapat között, a Konstancai CSM a második találkozót is fölényesen nyerte meg, és bejutott a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe.

Másfél negyedig bírták a vásárhelyi női kosarasok Konstanca ellen
Csak egy ideig tudta viszonylag szorosan tartani az eredményt a marosvásárhelyi csapat Fotó: Facebook/CSM Constanta Baschet

A negyedöntős párharc első összecsapásán a bajnoki címre hajtó Konstanca múlt hétvégén házigazdaként 94–51-re győzött. A szerda délutáni marosvásárhelyi meccsen a sok fiatal játékossal felálló VSK akárcsak idegenben, ezúttal is csak egy ideig tudta viszonylag szorosan tartani az eredményt. Az első negyedet még csak két ponttal veszítette el, és a második játékrész közepéig az ellenfél sarkában volt. Ezután viszont a tengerparti gárda elhúzott, és a szünetben tizenkét egységgel vezetett.

A találkozó második felében a vásárhelyiek próbáltak tisztesen helytállni, ez azonban csak helyenként sikerült. A vendégek magabiztosan játszottak és tovább növelték az előnyüket, így a harmadik tíz perc után már huszonkét pontra nőtt a különbség. Konstanca ráadásul a végére sem vett vissza a tempóból, sőt még rátett egy lapáttal, és fölényesen húzta be az újabb győzelmet. Ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a Kolozsvári U–CSM Târgoviște párharc nyertesével találkozik.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Marosvásárhelyi VSK–Konstancai CSM 56–85 (15–17, 16–26, 11–21, 14–21).
A vásárhelyiek pontszerzői: Bobar 14, Lipovan 11, Șchipou 9, Ardelean 8, Chiș 6, Mărcuș 5, Plăvițu 2, Sólyom 1. Játszott: Brefelean, Feiseș, Czimbalmos.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.