Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már nagyon kellett ez a győzelem a Siriusnak

Székely Sport 2022. december 10., 20:50 utolsó módosítás: 2022. december 10., 20:56

Sorozatban öt vereség után győzött újra a női kosárlabda Nemzeti Ligában a Marosvásárhelyi Sirius, a 8. forduló szombati játéknapján fölényesen múlta felül a sereghajtó CSM Târgoviștét.

Már nagyon kellett ez a győzelem a Siriusnak
Megszakították a vereségi sorozatot. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A találkozó első negyede még pontegyenlőséggel zárult, ezután viszont a hazai pályán játszó vásárhelyiek állva hagyták a vendégeket, és 16 pontos előnyre tettek szert. A szünet után még tovább növelte a különbséget a Sirius, így az utolsó tíz percben már nem volt kérdéses a fölényes, 35 pontos győzelme.

A marosvásárhelyi csapatnál az újonnan szerződtetett amerikai légiós, Keilanei Cooper volt a legeredményesebb, aki a bemutatkozó meccsén 31 pontig jutott.

A Sirius megszakította öt mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát a bajnokságban – a kupameccseket is beleszámítva már hét vereségnél járt – a felzárkózásra azonban még várni kell, a következő fordulóban ugyanis lehetetlen küldetés elé néz, hiszen december 18-án, vasárnap 15 órától a címvédő Sepsi-SIC-et fogadja.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, 8. forduló:
Marosvásárhelyi Sirius–CSM Târgoviște 85–50 (22–22, 23–7, 22–10, 18–11).
A vásárhelyiek pontszerzői: Cooper 31 (4), Hammett 25 (1), Lipovan 14 (2), Feiseș 7 (1), Ciciovan 4, Horobec 2, Sólyom 2. Játszott még: Podunavac, Oancea, Moga.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.