Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már a rajton átlépte a száz pontos határt, kiütéses győzelemmel kezdett a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. október 01., 20:38 utolsó módosítás: 2022. október 02., 11:49

Teremtorna formájában rendezik Bukarestben a női kosárlabda-bajnokság nyitófordulóját, amelynek szombati játéknapján a címvédő Sepsi-SIC kiütéses vereséget mért a Kolozsvári U együttesére.

Már a rajton átlépte a száz pontos határt, kiütéses győzelemmel kezdett a Sepsi-SIC
Megszórták ellenfelüket a sepsiszentgyörgyiek. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Elégtelenre vizsgázott a fővárosi tornát rendező kosárlabda-szövetség, ugyanis a mentőautó hiánya miatt már a délutáni Rapid–CSM Alexandria találkozó másfél órás késéssel indult, így borult a teljes program, végül azonban az eredeti időpontokhoz képest későbbi kezdéssel ugyan, de sikerült lejátszani a szombati mérkőzéseket.

A hatszoros bajnok Sepsi-SIC ellenfele a valamikor szebb napokat is látott Kolozsvári U volt, az egyetemi csapat azonban nem tudott felnőni a háromszékiek szintjére, végig alárendelt szerepet játszott.

A zöld-fehérek első találatát az új idényben Khadijiah Cave jegyezte, de hamarosan csapattársai is csatlakoztak hozzá, míg a kolozsváriak az első negyedben csupán egyetlen alkalommal találtak be a gyűrűbe. A folytatásban a Jespersen-Hristova-Cave hármas alakított nagyot, és

Zoran Mikes tanítványai az első húsz perc után már harminckét pontos előnnyel vezettek.

Szünet után is hasonlóan alakultak az események azzal az eltéréssel, hogy a szentgyörgyi lányok még jobban megszórták ellenfelüket, és két perccel a mérkőzés vége előtt Jones egyéni akciója után már száz pont fölött jártak,

a végére kialakult hetvenöt pontos különbség pedig önmagáért beszél, és arról árulkodik, a két együttes nem tartozik azonos súlycsoportba.

A Sepsi-SIC legeredményesebb játékosának Khadijiah Cave bizonyult, aki 23 pontja mellett 10 lepettanót is begyűjtött, de Betty Mununga is a maga 20 pontjával és 17 lepattanójával dupla-dupláig jutott.

A székelyföldi együttesre nemsokára sokkal komolyabb feladat vár, legközelebb a belgrádi Euroliga-selejtező tornán lépnek pályára október 11-én az Olimpiakos Pireusz, majd egy nappal később a házigazda Crvena Zvezda ellen.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 1. forduló:

Kolozsvári U–Sepsi-SIC 32–107 (3–22, 11–24, 8–33, 10–28).

Kolozsvári U: Rus 10 (2x3), Sánta 7 (1x3), Kelemen 5 (1x3), Mihășan 3 (1x3), Putra 2. Cserék: Bota 2, Horváth 2, Popovici 1, Roșca, Faragó. Edző: Ioannis Koukos.
Sepsi-SIC: Cave 23, Mununga 20, Hristova 19 (1x3), Cătinean 8 (2x3), Gödri-Părău. Cserék: Jespersen 16, Jones 14 (1x3), L. Mikes 3 (1x3), Kmetovska 2, Pop 2, Mititelu, Toma. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Alexandru Nicolae, Michael Nicoară, Radu Vișinoschi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.