Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Már a döntőbe jutás a tét, körvonalazódik a Sepsi-SIC–Szatmár csata

Sánta Imre 2022. április 07., 11:05

Az elődöntőkkel folytatódik a női kosárlabda-bajnokság rájátszása, az egyik fél három győzelméig tartó párharcok első mérkőzéseit csütörtökön és pénteken rendezik. Az alapszakaszgyőztes Sepsi-SIC a Konstancai Phoenix ellen, míg a Szatmárnémeti VSK az Aradi FCC Baschet ellen küzd majd a fináléba jutásért.

Már a döntőbe jutás a tét, körvonalazódik a Sepsi-SIC–Szatmár csata
Zoran Mikes tart eligazítást a Sepsi-SIC játékosainak. Felkészülten várják a tengerpartiak elleni párharcot Fotó: Pinti Attila

Megismétlődhet a tavalyi döntő, ugyanis a papírforma szerint a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK számítanak az elődöntők esélyeseinek, bár az utóbbi időben a partiumiak játéka kevésbé volt meggyőző. Korábban ugyanis csak nagy üggyel-bajjal tudtak túljutni a Kézdivásárhelyi SE együttesén, most pedig számolniuk kell az aradiak ellenállásával, akik az alapszakaszban már egyszer legyőzték őket.

Ennél valamivel könnyebbnek tűnik a háromszékiek dolga, akik a negyeddöntőben a Kolozsvári U-t ejtették ki könnyedén, most azonban azzal a Konstancai Phoenixszel csatáznak, amely a rangsor negyedik helyéről jutott a rájátszásba, ahol különösebb gond nélkül búcsúztatta a CSM Alexandriát. A két csapat az alapszakaszban kétszer találkozott már egymással, és mindkét összecsapás a címvédő győzelmével ért véget, a zöld-fehérek előbb hazai környezetben, majd a tengerparti városban is nyerni tudtak.

A párharc első két felvonását a Sepsi Arénában rendezik, így a zöld-fehérek kihasználhatják pályaelőnyüket, és nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé. A székelyföldi együttes tehát arra készül, hogy miután idén már elhódította a Román Kupát, most ezen az akadályon is átlépve, majd a fináléban megvédje bajnoki címét.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Az elődöntő első mérkőzéseit megelőzően Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője kiemelte, céljuk nem lehet más, mint továbbjutni a döntőbe, és annak is tudatában vannak, mit kell tenniük ennek érdekében. A bosnyák szakember szerint felkészülten várják a küzdelmet egy olyan ellenfél ellen, amely nem véletlenül jutott a legjobb négy közé, és amit már korábban bizonyított azzal, hogy kivívta részvételi jogát a Román Kupa négyes döntőjében is.

„Célunk egyértelműen a továbbjutás, de ki kell hangsúlyoznom, hogy a konstancai csapat is megérdemelten jutott idáig, a bajnokságban és a kupasorozatban is a legjobb négy közé küzdötték magukat.

Az alapszakaszban már kétszer játszottunk ellenük, és bár mindkét alkalommal legyőztük őket, kemény ellenállásba ütköztünk részükről. Fontos, hogy most még jobban felkészülve kezdjük a párharcot és megszerezzük a továbbjutáshoz szükséges három győzelmet.

Tudjuk, hogy mit kell tennünk ezért, és bízom abban, hogy sikerülni is fog” – nyilatkozta Zoran Mikes, a háromszékiek vezetőedzője.

A Sepsi-SIC–Konstancai Phoenix CSU elődöntő első két összecsapását csütörtökön, illetve pénteken 19 órai kezdéssel Sepsiszentgyörgyön játsszák, a harmadik mérkőzést pedig április 11-én, hétfőn rendezik a tengerparti városban, ahol szükség esetén egy nappal később a negyedik találkozóra is sor kerül, és amennyiben akkor sem dől el a továbbjutó kiléte, a végső csatának a Sepsi Aréna ad majd otthont április 15-én.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.