Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lépéselőnyben a Sepsi-SIC, hátrányban a Szatmárnémeti VSK

Sánta Imre 2022. április 07., 23:14

Szorosan alakultak a női kosárlabda-bajnokság elődöntőinek első mérkőzései, és míg a címvédő Sepsi-SIC végül legyűrte az elszántan küzdő Konstancai Phoenix csapatát, addig a Szatmárnémeti VSK hazai pályán kikapott az Aradi FCC Baschet együttesétől.

Lépéselőnyben a Sepsi-SIC, hátrányban a Szatmárnémeti VSK
Szoros volt a mérkőzés, de azért érvényesítette a papírformát a Sepsi-SIC Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC

Az alapszakasz győzteseként a Sepsi-SIC saját közönsége előtt kezdhette az egyik fél három győzelméig tartó párharcot a Konstancai Phoenix CSU ellen, amely méltó ellenfélnek bizonyult, és igencsak megnehezítette a háromszékiek dolgát.

A csütörtök esti találkozón Raber révén a zöld-fehérek szerezték az első találatot, de Voica-Nagy azonnal válaszolt egy triplával, a következő percekben pedig egy nagy adok-kapok alakult ki, amelyből a székelyföldi együttes jött ki jobban, és az 5. percben már hat ponttal vezettek, amit az első negyed végéig meg is tudtak tartani (24–18).

A folytatásban azonban Zoran Mikes tanítványai belealudtak a meccsbe, sokáig képtelenek voltak pontozni, ezt pedig kihasználták a vendégek, és sikerült átvenniük a vezetést. Előnyük viszont nem tartott sokáig, mert időben eszméltek a háromszékiek, Jones és Ghizilă a hárompontos félkörön kívülről céloztak pontosan, de meglépni nem tudtak, sőt az első húsz perc végére a Phoenix fel is zárkózott egyetlen pontra (38–37).

Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC

A szünet utáni rajtot a vendégek kapták el jobban, amivel ismét fordult a kocka, ekkor azonban az addig meglepően csendesen szemlélődő Székely Légió is rázendített, ami ösztönzőleg hatott kedvenceikre, és némileg meg is változott a játék képe. Ghizilă triplája, valamint Jones és Fraser villanásai, amivel a zöld-fehérek összehoztak egy 9–0-s sorozatot, mégsem volt elegendő, a konstancai lányok tudták tartani a lépést, és négypontosra faragták hátrányukat (58–54).

A címvédő az utolsó tíz percben is adós maradt a tőle megszokott magabiztos játékkal, azonban amerikai légiósa, Britney Jones vállalta ekkor a főszerepet, biztos kézzel értékesített büntetődobásaival és bátor betörésekkel szerzett pontjaival fokozatosan nőtt a háromszékiek előnye, a túloldalon pedig Hinriksdottir és Petrof találatai már túl későn érkeztek, a Sepsi-SIC hét pontos különbséggel nyerte az elődöntő első mérkőzését.

A párharc péntek este 19 órakor folytatódik a második összecsapással, amelyet szintén a Sepsi Arénában rendeznek, és amelyen a székelyföldi együttes egy újabb győzelemmel már nagy lépést tehet a fináléba jutás felé.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:

Sepsi-SIC–Konstancai Phoenix CSU 75–68 (24–18, 14–19, 20–17, 17–14).
Sepsi-SIC: Jones 26 (2x3), Fraser 20, Raber 13, Ghizilă 12 (2x3), Pop. Cserék: Cătinean 2, Croitoru 2, Podar, Pasic, Wallace, Nemes, Botos. Edző: Zoran Mikes.
Phoenix CSU: Hinriksdottir 16 (1x3), Rosten 12, Vega 12, Voica-Nagy 9 (3x3), Mititelu 4. Cserék: Petrof 10 (2x3), B. Fota 5, Beldian, D. Fota, Robotin Auier, Ion. Edző: Miroslav Popov.
Játékvezetők: Vlad Potra, Cristina Anuței, Claudia Patricia Handrea.

A másik ágon a Szatmárnémeti VSK elvesztette a pályaelőnyét, miután hazai környezetben egy fordulatos mérkőzésen vereséget szenvedett az Aradi FCC Baschet csapatától, így a folytatás is rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, elődöntő, 1. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK–Aradi FCC Baschet CSU 93–95 (24–32, 26–22, 26–16, 17–25).

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.