Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közelebb került a kupasorozat nyolcas döntőjéhez a marosvásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 15., 21:59 utolsó módosítás: 2023. szeptember 15., 22:01

Fölényes győzelemmel indította az új szezont a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, a Román Kupa hazai rendezésű csoportkörének nyitómérkőzésén nem hagyott nyitott kérdést a CSM Focșani ellen.

Közelebb került a kupasorozat nyolcas döntőjéhez a marosvásárhelyi kosárcsapat
Galérianézet
Nem volt kérdéses a győzelmük. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Péntektől vasárnapig a Simon László Sportcsarnokban zajlanak a kupasorozat C csoportjának küzdelmei, amelyben a házigazda Marosvásárhelyi VSK mellett a CSM Focșani és a Galaci CSM érdekelt.

Az első mérkőzésen pénteken este a marosvásárhelyi gárda Focșani-t fogadta, és végig vezetve, mind a négy negyedet megnyerte, végül pedig fölényesen, 24 pontos különbséggel győzött.

Az első percekben ugyan még felváltva vezettek a csapatok, de aztán a vásárhelyiek magukhoz vették az irányítást, és a montenegrói-szerb kontingens, azaz Martinic, Gajovic, illetve a nyáron érkezett Jeremic kosaraival hamar elhúztak. Ráadásul, a VSK egy 10–0-s sorozattal kezdte a második játékrészt, majd 21 ponttal is meglépett, a szünetig viszont a vendégek kicsit csökkentették a hátrányukat.

A mérkőzés második részében is a vásárhelyiek akarata érvényesült, az ellenfél próbált kapaszkodni, de nem tudott közelebb férkőzni. A házigazda 18 pontos előnnyel várhatta az utolsó negyedet, amelyben magabiztosan játszott, és nem volt kérdéses a győzelme.

A tornán szombaton 19 órától a CSM Focșani és a Galaci CSM találkoznak, majd vasárnap szintén 19-től a Marosvásárhelyi VSK a Galaci CSM elleni párharcban egy újabb győzelemmel kiharcolhatja a nyolcas döntőbe jutást.

Férfi kosárlabda Román Kupa, csoportkör, 1. forduló:

Marosvásárhelyi VSK–CSM Focșani 84–60 (23–11, 24–21, 15–12, 22–16).

A VSK pontszerzői: Martinic 20, Gajovic 15, Borșa 11, Sánta 10, Jeremic, Person 9, Lowrance 5, Bölöni 3, Paliciuc 2. Játszott még: Sólyom, Engi, Mureșan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.