Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel voltak a dobogóhoz a fiatal székely kosárlabdás lányok

Csulak Noémi 2022. november 15., 16:20 utolsó módosítás: 2022. november 15., 16:22

Târgoviște adott otthont a múlt hétvégén az U12-es korosztály számára kiírt, 4x4 elleni országos kosárlabda-bajnokság döntő tornájának, amelyen a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsiszentgyörgyi ISK lánycsapata a negyedik, illetve az ötödik helyen végzett.

Közel voltak a dobogóhoz a fiatal székely kosárlabdás lányok
A legjobb négy között mindkét mérkőzésén szoros küzdelemben maradt alul a Kézdivásárhelyi SE Fotó: Kézdivásárhelyi SE

A kézdivásárhelyi együttes az A csoportból csoportmásodikként jutott tovább a legjobb négy közé, ahol 42–39 arányban alulmaradt a Kolozsvári NBS csapatával szemben. A harmadik helyért a Bukaresti CSM-vel találkoztak, és újabb szoros küzdelmet követően 43–40-re kaptak ki, így nem állhattak fel a dobogóra. A torna legjobb három játékosa közé beválasztották a KSE színeiben játszó Benedic Iringót.

„Az érzések vegyesek. Mivel az elődöntőben is és a bronzmérkőzésen is három ponttal kaptunk ki, ezért egy picit szomorú vagyok, hogy nem értünk fel a dobogóra. Összességében meg vagyok elégedve az eredményekkel, hiszen a lányok nagyon lelkiismeretesen és keményen dolgoztak mindezért.

Sok tapasztalatot szereztünk és rengeteget tanultunk ebből a versenysorozatból, mivel három hét leforgása alatt 15 mérkőzést játszottunk. A célunk továbbra is az országos bajnokságban való részvétel és helytállás, illetve a játékosokat nevelni a felnőtt női kosárlabda csapatba”

– nyilatkozta Csutak András, a KSE edzője.

A Sepsiszentgyörgyi ISK lemaradt az elődöntőről, de aztán hozta a kötelezőt Fotó: Sepsiszentgyörgyi ISK

A Sepsiszentgyörgyi ISK a B csoportban a harmadik helyen végzett, majd az 5–8. helyekért vívott küzdelemben győztesként került ki a CSȘ Craiova elleni párharcból (64–18). Ezt követően a Gyulafehérvári LPS-vel játszottak, és ismét győzelmet arattak (44–36), ezzel megszerezték az 5. helyet.

A további versenyek szempontjából mindenképp hasznos tapasztalat volt. Sajnos, mi tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nem volt lehetőségünk kiállítani a legjobb csapatunkat. Nagyon nagy teljesítmény kellett volna a csoportból való továbbjutáshoz, amitől nem is álltunk távol.

Innen aztán hoztuk a kötelezőt a két győztes mérkőzéssel, még akkor is, ha többen a csapatból gyomorrontást kaptak” – nyilatkozta Nemes Áron, a Sepsiszentgyörgyi ISK edzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.