Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel száz pontig jutottak a csíki kosarasok a vásárhelyiek ellen

Székely Sport 2022. november 26., 20:34 utolsó módosítás: 2022. november 27., 11:59

Székelyföldi párharcot rendeztek szombaton a férfi kosárlabda MozzartBet Liga alapszakaszának 7. fordulójában: a házigazda VSK Csíkszereda 98–87 arányban legyőzte a Marosvásárhelyi VSK-t.

Közel száz pontig jutottak a csíki kosarasok a vásárhelyiek ellen
Galérianézet
Fotó: Pinti Attila

Nagyon kevesen voltak kíváncsiak az összecsapásra, az Erőss Zsolt Arénában mindössze 50 néző foglalt helyen a lelátón, köztük egy kilenc fős vásárhelyi szurkolócsoport, dobbal és székely zászlóval, akik végig magyarul buzdították kedvenceiket.

Fotó: Pinti Attila

Jobban kezdtek a vendégek, akik 9–2-re elhúztak, a csíkiak azonban sorozatban 12 pontot dobtak, így az első negyed végére a javukra fordították az eredményt. Ezután szorosan alakult az eredmény, de a hazaiak tartották előnyüket, majd a szünet előtt Draskovic és Lufile pontjaival, illetve egy újabb 12–0-s sorozattal állva hagyták a vásárhelyieket, így már 18 ponttal vezettek.

Fotó: Pinti Attila

A folytatásban a marosvásárhelyi csapat sokáig nem tudott közelebb férkőzni, de aztán a harmadik játékrész végétől Gajovic kosarainak köszönhetően megkezdte a felzárkózást, majd feljött hét pontra. A csíkiak azonban jól reagáltak, ismét megléptek, és a végéig 98 pontig jutva magabiztosan nyertek.

Fotó: Pinti Attila

A VSK Csíkszereda a második győzelmét szerezte meg a bajnokság A konferenciájában, és négy vereség mellett jelenleg a 8., utolsó előtti helyen áll, míg az 5. pozíciót elfoglaló Marosvásárhelyi VSK szintén két nyert meccsel rendelkezik, és ez volt az ötödik kudarca.

Fotó: Pinti Attila

Férfi kosárlabda, MozzartBet Liga, alapszakasz, 7. forduló:

VSK Csíkszereda–Marosvásárhelyi VSK 98–87 (26–19, 31–20, 18–24, 23–24).

Csíkszereda: Manojlovic 26 (3), Draskovic 24 (2), Lufile 24, Casale 12 (1), Frolov 12. Játszott még: Zerkula, Stănescu, László L., Țibîrnă. Edző: Lászlófy Botond.
Marosvásárhely: Gajovic 19 (4), Person 14 (2), Solopa 14, Sánta 10, Lowrence 10, Engi 8 (2), Bölöni 5 (1), Sólyom 4, Martinic 2, Borșa 1. Edző: George Trif.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.