Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Konstancán védheti meg címét a Sepsi-SIC a Román Kupa nyolcas döntőjében

Sebestyén Ervin 2024. január 23., 12:53 utolsó módosítás: 2024. január 23., 12:54

A Román Kosárlabda-szövetség nemrégiben megtartotta a Román Kupa sorsolását, ellenfeleket kapott a Sepsi-SIC és a Marosvásárhelyi VSK, illetve az is kiderült, hogy az idei kiírásban a Konstancai CSM kapta meg a nyolcas döntő rendezési jogát.

Konstancán védheti meg címét a Sepsi-SIC a Román Kupa nyolcas döntőjében
A Marosvásárhelyi VSK és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC is harcban van a végső győzelemért Fotó: Haáz Vince

A hírek szerint a tengerparti csapat rekord összegért, mintegy 60 ezer lejért szerezte meg a jogot, hogy náluk játszhassák a döntő tornát. Az eseményt március 9-11. között rendezik Konstancán.

A sorsoláskor kiderült, hogy a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ellenfele a Bukaresti Agronomia lesz, akivel március 9-én küzd majd meg a háromszéki gárda. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt, akkor ezt követően a Kolozsvári U–Konstancai CSM párharc győztesével találkozik majd.

A zöld-fehérek, illetve a tengerparti együttes egyébként hatalmas csatát vív a bajnokságban is, kilenc-kilenc lejátszott mérkőzést követően hibátlan mérleggel rendelkezik mindkét fél. A csapatok december 23-án kellett volna összemérjék erejüket a román pontvadászatban, viszont az utolsó pillanatban kiderült, hogy szervezési okok miatt nem rendezik meg. Az ügy azóta csak tovább bonyolódott, nemrégiben Rusz István ügyvezető igazgató elmondta, hogy jogi lépéseket tesznek a szövetséggel és a konstancaiakkal szemben.

A Marosvásárhelyi VSK a CSM Alexandria ellen játszik majd a negyeddöntőben, és ha sikerül nyernie, akkor a CSM Târgovişte–Bukaresti Sportul Studenţesc párharc győztesével mérkőzhet meg a döntőbe való bejutásért.

A női kosárlabda Román Kupa negyeddöntőjének párosításai:

CSM Alexandria–Marosvásárhelyi VSK,
CSM Târgovişte–Bukaresti Sportul Studenţesc,
Kolozsvári U–Konstancai CSM,
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Bukaresti Agronomia.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.