Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kijózanító pofonba szaladt bele a Gyergyói ISK-VSK

Gergely Imre 2024. február 18., 15:38

Megszakadt a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK győzelemsorozata. A férfi kosárlabda bajnokság szombati mérkőzésén a félidőig összeszedett hátrány végül 19 pontos vereséget jelentett.

Kijózanító pofonba szaladt bele a Gyergyói ISK-VSK
Galérianézet
Eddig tartott a gyergyóiak győzelmi sorozata Fotó: Leopold Tamás

Talán nem tett jót a csapatnak, hogy az ISK-VSK már korábban kivívta a rájátszásba kerülés jogát, a Bukaresti Știința vendégeként nem azt az arcukat mutatták, amit az elmúlt időszakban megszokhattunk a gyergyói kosárlabdacsapattól.

A meccs rosszul indult Kercsó Zoltán csapata számára, a bukarestiek nagyon hamar 7–0-ra majd 9–2-re is vezettek. Itt még megrázta magát az ISK-VSK és 9–12-re sikerült is fordítani. Amint azonban később kiderült, ez volt a meccs utolsó feltámadása gyergyói szempontból. Az első negyed 22–15-el zárult, a másodikban pedig csak romlott a helyzet, az addigi 7 pontos különbség 19-re nőtt.

Fotó: Leopold Tamás

A harmadik negyedet ezután már hiába tették szorossá Bodóék, és negyediket hiába nyerték meg, már nem sikerült csodát tenni. A győzelmet a házigazdák ünnepelhették.

„A szezon egyik leggyengébb mérkőzésünket produkáltuk. Többen hiányoztak sérülés, illetve betegség miatt, az utazókeretünkből pedig ketten kérték, hogy inkább ne játsszanak. De akármilyen szűkösek voltunk, nem lehet mentség arra ami történt.

Az erősségünk a hárompontosok bedobása volt a szezon eddigi részében, de az első két negyedben nem mertünk vállalkozni. Ezenkívül hiányoztak az ellentámadások a játékunkból, míg az ellenfél 29 pontot dobott lerohanásokból.

Egy pár eladott labda után idegesek lettünk. Edzőként azt mondom, hogy a rájátszás előtt kellett ez a pofon, mert túlságosan is szárnyaltunk. Jobb most kissé leszállni a földre. De ami fontos, hogy a fiúk megértsék, hogy ez egy mérkőzés, amiből tanulni lehet és ne egymást hibáztassák, hanem a csapatkémia érdekében lépjenek tovább felemelt fővel. Hosszú még a szezon”– összegez Kercsó Zoltán az ISK-VSK edzője.

Fotó: Leopold Tamás

Férfi kosárlabda nemzeti liga:
Bukaresti Știința–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 83–64 (22–15, 18–6, 21–19, 22–24),
a gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 18, Matevz Magusar 14, Lokodi Mátyás és Zerkula Zoltán 9-9, László Tamás 7, Kolozsi Előd 4, Ráduly Sándor 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.