Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiemelkedő teljesítmény a vásárhelyi kosárcsapattól, visszavágott a fővárosiaknak

Horváth Bálint Ottó 2022. április 16., 20:44 utolsó módosítás: 2022. április 16., 21:53

Egy percig sem volt kérdéses a Marosvásárhelyi VSK győzelme a Bukaresti Știința ellen a másodosztályú férfi kosárlabda-bajnokság rangadóján. A vásárhelyiek fölényesen nyertek, és átvették az első helyet a fővárosi gárdától.

Kiemelkedő teljesítmény a vásárhelyi kosárcsapattól, visszavágott a fővárosiaknak
Galérianézet
Fotó: Rab Zoltán

Igazi rangadóhoz méltó hangulat fogadta a csapatokat szombaton kora este a marosvásárhelyi Sportcsarnokban, ahol közel 1000 néző volt kíváncsi a mezőnyből kiemelkedő riválisok összecsapására. A mérkőzés előtt bemutatták és díjazták a VSK U19-es korosztályú női vízilabdacsapatát, amely ezüstérmet szerzett az országos bajnokságban.

A vásárhelyi együttes az elejétől lépéselőnyben játszott és Goran Martinic irányításával nagyon hamar meglépett az ellenféltől, köszönhetően annak, hogy bejöttek a dobások, különösképpen a hárompontosok.

Az első negyedben 33 pontig jutottak, és bár a folytatásban nem voltak annyira hatékonyak támadásban, mégis tovább nőtt az előnyük.

A triplákra alapozó Știința játékosai ugyanis nem tudtak feljavulni, így a szünetben megnyugtató különbséggel, 19 ponttal vezetett a VSK.

Fotó: Rab Zoltán

A második félidőben is folytatódott a házigazdák eredményes játéka, ezzel tovább nyílt az olló a felek között. Kiemelendő a fiatal Vlad Nistor teljesítménye, aki rendkívül pontos volt a félkörön kívülről, nem kevesebb, mint hat hárompontost szerzett a meccsen.

Az utolsó negyed előtt már lényegében eldőlt a találkozó, a végéig a kérdés az volt, hogy a vásárhelyiek eljutnak-e 100 pontig.

Ezt is sikerült túllépniük, Martinic kosarával már 40 ponttal vezettek, így az utolsó percekre kissé kiengedhettek, amikor a fővárosi csapat valamelyest faragott a hátrányból.

Fotó: Rab Zoltán

Az utolsó dudaszó után zengett a „Szép volt fiúk” rigmus a vásárhelyi szurkolók részéről, amire a VSK kosárlabdázói kimagasló teljesítményükkel egyértelműen rászolgáltak. George Trif vezetőedző csapata visszavágott a Științának a február elején idegenben elszenvedett 73–66 arányú vereségért, ezzel átvette a vezetést a ranglistán, és egyúttal jelezte, hogy nagyon kemény ellenfél lesz a feljutásért rendezendő döntő tornán.

Férfi kosárlabda, 1. Liga (másodosztály), alapszakasz, 20. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Știința 107–72 (33–18, 21–17, 29–16, 24–21).
VSK: Martinic 24 (2), Nistor 18 (6), Borșa 17 (3), Solopa 15, Szilveszter 11 (1), Sánta 8, Ross-Miller 7, Kiss 4, Engi-Rosenfeld 3 (1). Játszott még: Mureșan. Edző: George Trif.
Știința: Cane 27 (2), Mihnea 9 (1), Neacșu 8, Taylor 8 (1), Petica 5, Oprea 5 (1), Diaconescu 4, Dorneanu 3 (1), Macavei 3. Játszott még: Olaru. Edző: Ionuț Bascoveanu.
Vezették: Vlad Potra, Dragoș Barbu, Ștefan Atomulese.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.