Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két nap alatt két győzelmet gyűjtött be a Gyergyói ISK-VSK

Gergely Imre 2024. február 11., 18:36

A szombati után vasárnap is hazai mérkőzését játszott a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK a férfi kosárlabda Liga I-ben. A jelek szerint jó kondiban vannak a gyergyói fiúk. Habár látszott, hogy kevés idő volt pihenni, a Voluntari II.-t is sikerült legyőzniük.

Két nap alatt két győzelmet gyűjtött be a Gyergyói ISK-VSK
Hullámzó volt a játék, de meglett a győzelem Fotó: Leopold Tamás

A kosárlabdában kissé szokatlanul sokat, szinte három percet kellett várni, míg a labda először a gyűrűbe került a vasárnapi találkozón. Zerkula büntetőjével azonban megtört a jég, szaporodtak a találatok, és az első szünetig 21–10-ig jutottak a felek.

A második 10 percben hullámzó volt a játék, a Voluntari II. igyekezett minél kisebbre faragni a hátrányát, és ez némiképp sikerült is, 5 ponttal megnyerték a periódust az Ilfov megyeiek.

Fotó: Leopold Tamás

A nagyszünet után is folytatódott az adok-kapok a szurkolástól hangos gyergyószárhegyi csarnokban. Volt olyan pillanat, amikor ismét 10 ponttal vezetett Kercsó Zoltán edző csapata, de szűk két perccel a negyed vége előtt az előny minimálisra zsugorodott, akkor 49–48 volt az állás.

Szerencsére Zerkula és Bodó hárompontosainak köszönhetően nyugodtabban vághattak neki a záró játékrésznek. Ebben az időszakban is sikerült egy jó etappal 12 pontosra visszanövelni a hazai előnyt, de a Voluntari II. a negyed második felében ismét izgalmassá tette a mérkőzést. Azonban a lemaradását nem sikerült teljesen eltüntetnie, és így 75–71-re a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK behúzta az összecsapást.

Fotó: Leopold Tamás

„Nem volt könnyű mérkőzés, sokat kivett a fiúkból az egy nappal korábbi meccs. Most a cserejátékosaink kezdtek, és jól is játszottak, jól abszolválták ezt az időszakot: később zónavédekezésre állt be az ellenfél, ami picit megzavart minket, a távoli dobásaink sem úgy sikerültek mint máskor. A Voluntari végig nagyon tapadt ránk, de a fiúk fejben ott voltak, és támadásban odatették a csontot. A saját palánkunknál a lepattanókra kellett volna jobban figyelni, sok könnyű kosarat adtunk az ellenfélnek emiatt, a túloldalon pedig néha megijedtünk a lehetőségtől. Összességében a legfontosabb, hogy nyertünk és ennek örülünk” – nyilatkozta Kercsó Zoltán, a gyergyóiak edzője.

Férfi kosárlabda Liga I

Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Voluntari II 75–71 (21–10, 12–17, 22–21, 20–23).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 17, Zerkula Zoltán 15, Lokodi Mátyás és László Tamás 14-14, Matevz Magusar 10, Ráduly Sándor 3, Csillag Előd 2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.