Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jó tanácsadó volt a pihenő, másodszor is a Sepsi-SIC nyert

Sánta Imre 2022. április 21., 21:41

Akadozott a játék az első két negyedben, így tudta tartani a lépést az aradi együttes. Váltott a háromszéki gárda, ezt pedig nem tudta lereagálni ellenlábasa.

Jó tanácsadó volt a pihenő, másodszor is a Sepsi-SIC nyert
Amíg bírta, ott volt ellenlábasa sarkában az aradi együttes Fotó: Pinti Attila

A szerdai összecsapást követően valamivel többen látogattak ki a Sepsi Arénába, mintegy kétezer szurkoló buzdította a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC gárdáját az Aradi FCC Baschet ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének csütörtöki felvonásán.

A kezdő sípszókor sérülés miatt hiányzott Jones a háromszékiek keretéből. Talán ez zavarhatta a többieket, nem találta játékát a házigazda. potyogtak a kosarak mindkét részről, a vendégek a pihenőig mindvégig ott voltak a címvédő sarkában, akik csupán egy ponttal vezettek a két negyedet követően (39–38).

A pihenő jó tanácsadó volt, Zoran Mikes rendet tett tanítványai fejében, egyben módosította a védekezést. A sokkal agresszívebb defenzívát nem igazán viselte jól az aradi együttes.

A harmadik felvonást 25–13-ra nyerte a Sepsi-SIC, ez volt a meccs kulcsa.

Az utolsó negyedben már csak előnye megtartására összpontosított a zöld-fehér csapat. Riadalmat Fraser sérülése keltette.

Összességében megérdemelten nyert, így 2–0 összesítésben a döntő állása. Az egyik fél három győzelméig tartó párharc Aradon folytatódik jövő kedden 19 órától.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 84–68 (21–20, 18–18, 25–13, 20–17).
Sepsi-SIC: Wallace 28, Fraser 19, Pasic 11, Ghizilă 9, Raber 8, Podar 7, Cătinean 2. Játszott még: Pop és Croitoru. Edző: Zoran Mikes.
FCC Baschet: Keys 22, Hadzovic 17, Vitulova 10, Sutherland 9, Akathiotou 8, Vaida 2. Játszott még: Fleșer, Ghiță, Mirne-Nagy. Edző: Bogdan Bulj.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.