Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén is megállíthatatlan volt a kolozsvári kosárlabdacsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. május 24., 11:17

Zsinórban a negyedik, összességében a hatodik bajnoki címét szerezte meg a román élvonalbeli kosárlabdaligában a Kolozsvári U-BT együttese, miután a döntőben 4–1-re győzte le a Nagyváradi VSK-t.

Idén is megállíthatatlan volt a kolozsvári kosárlabdacsapat
A Kolozsvári U-BT egyeduralkodónak számít a hazai kosárlabdában. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A hazai bajnoki mezőnyből kiemelkedő és messze a legerősebb játékoskerettel rendelkező kolozsvári gárda megnyerte a párharc első két hazai mérkőzését 95–64-re és 74–69-re, így nap lépést tett a címvédés felé.

A következő két összecsapást Nagyváradon rendezték, ahol a házigazdák előbb 94–92-re győztek és szépítettek, majd az U-BT erődemonstrációt tartott és 108–80 arányban diadalmaskodott, így összesítésben 3–1-re vezetett a négy győzelemig tartó fináléban.

Fotó: Haáz Vince

A párharc ötödik találkozóját csütörtökön este a kincses városban játszották le, ahol a tízezer tomboló néző előtt és fantasztikus hangulatban a kolozsváriak kiegyensúlyozott csatában, de végig vezetve 97–89-re nyertek, ezzel bebiztosították a bajnoki címet.

A Kolozsvári U-BT 2011, 2017, 2021, 2022 és 2023 után idén hatodszor, zsinórban negyedszer bizonyult a legjobbnak az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, és jelenleg az országban egyeduralkodónak számít, hiszen az elmúlt két idényben a Román Kupát is elhódította.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.