Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idegenben is nyerni tudott a Gyergyói ISK-VSK

Gergely Imre 2023. április 02., 10:58 utolsó módosítás: 2023. április 02., 11:00

Kezdi elkapni a fonalat, beleszokni a felnőtt kosárlabda világába a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK. A fiúk első idegenbeli győzelmüket aratták.

Idegenben is nyerni tudott a Gyergyói ISK-VSK
Jobb volt ellenfelénél a székelyföldi gárda Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK-VSK

A Liga I alapszakaszában még nem sikerült megismerniük a győzelem ízét, de az alsóházi csoportban már a harmadik nyert meccsük után ünnepelhettek szombaton. Bukarestben a CNAV Eagles otthonában 65–89-re nyertek Kercsó Zoltán tanítványai. Magasan kiemelkedett a mezőnyből Bodó Tamás, aki 43 pontot dobott, de Lokodi Mátyás is elérte a 20 pontot. A gyergyóiak főként a harmadik negyedben parádéztak, amikor 19 pontot vertek az ellenfelükre.

„Egy sérülés és betegség hullám miatt, nagyon vékony kerettel tudtunk kiállni. Ezt a Bukarestet itthon sikerült megverni, ezért reményekkel teli utazott a csapat, de azért volt egy pici aggodalom. A mérkőzést emberfogással kezdtük, ami jól is működött, azonban számoltunk azzal, hogy a fáradtság nehogy gondot okozzon a végén, ezért védekezést váltottunk.

Sikerült meglepni az 1–2–2-es matchup zónával őket, és a második negyed utáni tíz pontos előnyünket sikerült 28-ra is feltornázni. Aztán kisebb hullámvölgy után, visszajött a játékunk, és végig vezetve biztosan behúztuk a mérkőzést. Kiemelném a fiúk küzdeni akarását, összpontosítását. Egyénileg pedig Bodó Tamást, aki 43 pontot dobott” - összegezett Kercsó Zoltán edző.

Férfi kosárlabda Liga I:

Bukaresti CNAV Eagles–Gyergyószentmiklósi ISK-VSK 65–-89 (20–22, 15–23, 12–31, 18–13).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 43, Lokodi Mátyás 20, Tamás László 10, Puskás Hunor 9, Deák Roland 4, Szőcs Hunor 3.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.