Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hősiesen küzdött a KSE, de nem volt elég a Sepsi-SIC ellen

Sánta Imre 2022. február 13., 11:15

Bátran felvette a harcot a Kézdivásárhelyi SE fiatal csapata a címvédővel, és harminc percig méltó ellenfele volt az ötszörös bajnok sepsiszentgyörgyi együttesnek, amelynek győzelme nem forgott veszélyben, de megdolgozott a sikerért.

Hősiesen küzdött a KSE, de nem volt elég a Sepsi-SIC ellen
Sokáig tartotta magát a KSE, aztán kijött a különbség Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Mindössze négy másodpercre volt szüksége a zöld-fehéreknek, hogy Podar révén vezetést szerezzenek a női korsárlabda-bajnokság alapszakaszának szombati, huszadik játéknapján. A túloldalon szinte azonnal érkezett Kozman válasza, majd Debreczi és Coleman tripláival a vendégek voltak előnyben, amit egy ideig meg is őriztek, és a szentgyörgyiek csak az első negyed végén, Raber és Pop találatainak köszönhetően tudtak fordítani (19–16).

A folytatásban Zoran Mikes tanítványai felpörgették a ritmust, és össze is hoztak egy 8–0-s sorozatot, amivel úgy tűnt, sikerült megtörni a kézdivásárhelyi lányok ellenállását. De nem így történt, a kék-fehérek Coleman irányításával elszántan küzdöttek, és húszpercnyi játékidőt követően csak tizenkét pont volt a hátrányuk (42–30).

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A KSE szünet után is bátran felvette a harcot a nyilvánvalóan nagyobb játékerőt képviselő ellenfelével, előbb Lewis, majd Taylor kapta el a fonalat, amivel Ljubomir Kolarevic tanítványai adott pillanatban fel is zárkóztak hat pontra. A túloldalon Jones és Wallace gondoskodott arról, hogy visszaálljon egy megnyugtató különbség, de a harmadik negyedet így is a vendégek nyerték (63–54).

Az utolsó tíz percben azonban elfogyott a kézdivásárhelyiek ereje, már nem tudták tartani a lépést, és egyre inkább kidomborodott a címvédő fölénye.

Wallace és Podar távoli próbálkozásai rendre célba találtak, de Jones és Fraser is tette a dolgát, így a Sepsi-SIC végül 96–69 arányban nyerte a találkozót.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A zöld-fehérek legközelebb ismét hazai környezetben lépnek pályára, február 17-én, csütörtökön a 18. fordulóból elnapolt mérkőzésüket pótolják a CSM Alexandria ellen, míg a KSE jövő szombaton a CSM Târgoviște együttesét fogadja.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 20. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Kézdivásárhelyi SE 96–69 (19–16, 23–14, 21–24, 33–15).
Sepsi-SIC: Jones 25 (1x3), Wallace 16 (4x3), Podar 13 (3x3), Fraser 13, Orbán 13. Cserék: Raber 8, Pop 6, Cătinean 2, Pasic, Croitoru. Edző: Zoran Mikes.
KSE: Coleman 24 (3x3), Lewis 15 (1x3), Kozman 13 (3x3), Taylor 10 (1x3), Debreczi 5 (1x3). Cserék: Bara-Németh 2, Domokos, Tuchilus. Edző: Ljubomir Kolarevic.
Játékvezetők: Mihai Sandulache, Ioana Drăgoi, Diana Oprea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.