Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három hiányzója ellenére is győzött Pitești-en a Marosvásárhelyi VSK

Horváth Bálint Ottó 2024. január 19., 20:45 utolsó módosítás: 2024. január 20., 11:33

Alapembereket kellett nélkülöznie az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapatának az FC Argeș Pitești otthonában, de ez nem akadályozta meg abban, hogy megszerezze a győzelmet idegenben.

Három hiányzója ellenére is győzött Pitești-en a Marosvásárhelyi VSK
Fotó: Haáz Vince

A SCMU Craiova elleni hétfői hazai mérkőzésen történt dulakodás miatt a VSK három játékosát, Goran Martinicot, a csapatkapitány Sánta Szabolcsot és Engi Rosenfeld Dávidot kiállították, és mivel a szövetség fegyelmi bizottsága még nem hozott döntést az esettel kapcsolatban, ők nem léphettek pályára a Pitești ellen.

Az élvonalbeli bajnokság B konferenciájának 18. fordulójában rendezett pénteki összecsapáson a második és a harmadik helyezett csapott össze egymással.

Az első negyedben fölényben játszottak a hazaiak és nyolc pontos előnyt dolgoztak ki. Ezután is folyamatosan náluk volt a vezetés, de a vásárhelyiek jól tartották magukat, majd fordítottak, de a Pitești hamar egyenlített, így a szünetben döntetlen volt az állás.

Fordulás után ismét elhúzott a házigazda, tíz pont is volt a különbség a csapatok között, de a harmadik játékrész végén a VSK egy 7–0-s sorozattal újra szorossá tette a játékot. Aztán végig futott az eredmény után, többször is egyenlített, majd átvette a vezetést, amit a pontos büntetődobások után sikerült megőriznie.

Az amerikai Jakob Lowrance volt a vendégek legeredményesebb játékosa, aki 30 pontot szerzett, és eddigi legjobb meccsét játszotta a marosvásárhelyi csapat színeiben.

A Marosvásárhelyi VSK visszavágott Pitești-nek a hazai négy pontos vereségért, de mivel idegenben csak kettővel tudott nyerni, nem előzte meg a ranglistán – viszont két értékes pontot szerzett ellene, amit visz magával a felsőházba –, és tizenegy győzelemmel és öt vereséggel a harmadik zárta az alapszakaszt.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, B konferencia, 18. forduló:
FC Argeș Pitești–Marosvásárhelyi VSK 82–84 (27–19, 16–24, 19–16, 20–25).
A VSK pontszerzői: Lowrance 30, Jeremic 13, Person 13, Gajovic 10, Nistor 5, Sólyom 5, Borșa 5, Bölöni 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.