Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három alapember nélkül is érett a vásárhelyi kosarasok bravúrja

Horváth Bálint Ottó 2024. február 15., 20:17 utolsó módosítás: 2024. február 15., 20:19

Nagyot küzdött a három meghatározó játékosát nélkülöző Marosvásárhelyi VSK a férfi kosárlabda Román Kupa negyeddöntőjében. Végig megvolt az esélyük a továbbjutásra a Nagyvárad ellen, amely az utolsó percekben biztosította be a győzelmet.

Három alapember nélkül is érett a vásárhelyi kosarasok bravúrja
Person volt a vásárhelyiek legeredményesebb játékosa, 26 pontja sem volt elég a sikerhez Nagyvárad ellen Fotó: Haáz Vince

A kolozsvári nyolcas döntő harmadik csütörtöki párharcában három alapembere nélkül állt fel a marosvásárhelyi együttes, a csapatkapitány Sánta Szabolcs és Mladen Jeremic sérülés, míg Goran Martinic eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Nagy hátrányba kerültek a mérkőzés elején a vásárhelyiek, Nagyvárad ugyanis villámrajtot vett, és 14–2-re elhúzott. Az időkérés jót tett, ezután sokkal jobban összpontosítottak védekezésben George Trif vezetőedző játékosai, és az első negyed végére sikerült felzárkózni.

Ezután is a nagyváradi gárda irányította a játékot, amely tíz ponttal ismét meglépett. A túloldalon viszont Gajovic egymás után három triplát szerzett, így

a Marosvásárhelyi VSK szorosan tartotta az eredményt, a szünetben a váradiak hat pontos előnyben voltak.

A folytatásban is remekül tartották magukat a vásárhelyiek, folyamatosan ott voltak az ellenfél sarkában. A harmadik negyedet ráadásul megnyerték, és megvolt a lehetőségük az egyenlítésre is, de a Nagyváradi VSK megőrizte a minimális vezetését.

Ezt követen azonban Paliciuc kosarával megfordították az állást, Lowrance pontjaival pedig néggyel elhúztak. A váradiak viszont hamar visszazárkóztak, majd az amerikai Pearson két hárompontost is dobott, ezzel visszavették az előnyt.

Ezt pedig a végéig már nem adták ki a kezükből, a marosvásárhelyi csapat nem tudott újítani, így hat ponttal nyertek.

A Marosvásárhelyi VSK három hiányzója ellenére is komoly küzdelemre késztette az ellenfelet, de búcsúzni kényszerült a kupasorozattól, míg Nagyvárad a Bukaresti Rapiddal találkozik a szombati elődöntőben, amely fölényesen nyert a Petrolul Ploiești ellen.

Férfi kosárlabda, Román Kupa, negyeddöntő:

Marosvásárhelyi VSK–Nagyváradi VSK 71–77 (19–23, 20–18, 12–17, 17–22).

A vásárhelyiek pontszerzői: Person 26, Gajovic 23, Lowrance 13, Engi 5, Paliciuc 4. Játszott még: Borșa, Nistor, Bölöni, Sólyom.

A további párharcokban:

Nagyszebeni CSU–Konstancai CSM 63–67 (22–22, 23–27, 13–9, 5–9)
Bukaresti Rapid–Petrolul Ploiești 57–78 (16–23, 12–20, 17–15, 12–20)
Kolozsvári U-BT–CSO Voluntari – csütörtökön 20.30-tól
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.