Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Harmadikként zárt a nagyszebeni emléktornán a marosvásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 12., 18:06

Két mérkőzést játszott a Tordai Elemér Emléktornán a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata. A házigazda nagyszebeniektől a legvégén kaptak ki, a craiovai együttes legyőzésével megszerezték a harmadik helyet.

Harmadikként zárt a nagyszebeni emléktornán a marosvásárhelyi kosárcsapat
Goran Martinic volt a legeredményesebb az elődöntőben. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Négy csapat volt hivatalos a vasárnap és hétfőn zajlott, immár hagyományossá vált emléktornára, amely a Nagyszebeni CSU-val kétszeres bajnok, 2007-ben elhunyt emblematikus játékos, Tordai Elemér nevét viseli.

Az első elődöntőben a SCMU Craiova és a CS Vâlcea találkozott, a mérkőzés az élvonalban újonc vâlceai gárda 86–70 arányú győzelmével ért véget.

Ezt követően a Nagyszebeni CSU és a Marosvásárhelyi VSK csapott össze, a rendkívül szoros összecsapás a legvégén dőlt el, a házigazdák az utolsó másodpercben a dudaszóra szerezték meg a győztes kosarat, amellyel 71–70-re nyertek. A VSK-nál Goran Martinic volt a legeredményesebb játékos, őt Mladen Jeremic (16) és Goran Gajovic (11) követték.

A George Trif-Vlad Pora edzőpáros által irányított marosvásárhelyiek a kisdöntőben voltak érdekeltek, ahol fordulatos küzdelemben, második félidei remek teljesítményükkel négy ponttal, 69–65-re győztek, ezzel megszerezték a harmadik helyet. A csapatból többen kiemelkedtek, Jonathan Person 12 pontig, 2 lepattanóig és 2 kosárpasszig, Engi Dávid és Mladen Jeremic egyaránt 10 pontig jutott, míg Sánta Szabolcs mérlege 9 pont és 6 lepattanó, Alin Borșáé pedig 9 pont és 5 lepattanó volt.

A torna a CS Vâlcea diadalával ért véget, amely a döntőben 81–76 arányban múlta felül a nagyszebenieket.

A marosvásárhelyi csapat számára a hét végén kezdődik az új szezon, házigazdák lesznek a Román Kupa C csoportjában, amelyben pénteken 19 órától a CSM Focșani, vasárnap szintén 19-től a Galaci CSM ellen játszanak a továbbjutásért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.