Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyermeki sportrajongás a példaképek előtt

Csulak Noémi 2022. április 22., 17:49 utolsó módosítás: 2022. április 22., 17:51

A Sepsi-SIC legkisebb korosztályos lánykosárlabdázói minden egyes élvonalbeli meccset izgatottan várnak. Akció közben láthatják a legjobbakat, utána pedig pacsizhatnak velük.

Gyermeki sportrajongás a példaképek előtt
Amikor tehetik, ott vannak a lelátón Fotó: Csulak Noémi

A háromszéki fiatal lányok imádják a kosárlabdát, ezért amikor tehetik, ott vannak a lelátón a felnőtt együttes Nemzeti Ligás összecsapásain – természetesen a döntő első két találkozóját sem hagyták ki. Az első sorból figyelik a történteket, a szurkolókkal együtt énekelve buzdítják a sepsiszentgyörgyi női kosárlabda-együttest.

Veres Adrienn, a Sepsi-SIC U10-es és U12-es korosztályos gárdájának edzője kifejtette, játékosai életében főszerepet játszik a kosárlabda, ugyanakkor nagy élmény számukra, hogy Sepsiszentgyörgynek egy ilyen erős női csapata van, akiktől mérkőzésről-mérkőzésre egyre többet tanulhatnak.

„A találkozók előtt teljesen extázisba kerülnek, ugrálva, tapsolva várják a játékosokat, kívülről tudják és éneklik a szurkolói rigmusokat” – mondta megkeresésünkre a tréner.

Amikor tehetik, ott vannak a lelátón Fotó: Csulak Noémi

Igazi, szívbéli rajongói a nagyoknak, kedvenceik vannak, akiket a mérkőzés végén lerohannak, ajándékokkal lepnek meg, illetve aláírásokat gyűjtenek tőlük. „Mindenkinek meg van a saját favoritja, példaképe, nem árulok el nagy titkot, hogy nálunk a csapatban Jovanna Pasic a legnépszerűbb. Ettől függetlenül minden játékosra felnéznek, csodálják őket.

Meccs kezdetén és végén, amikor a zöld-fehér mezes lányokhoz közelebb kerülhetnek, a csapatom tagjai már a korlátnál várják őket felsorakozva, hogy pacsizhassanak velük”

– tette hozzá Veres Adrienn.

A lányok lelkesen járnak edzésekre, a fejlődésük is napról-napra látszik. Meglehet, hogy majd idővel köztük is lesznek páran, akik a Sepsi-SIC nagycsapatát erősitik.

„Egyelőre nehéz megjósolni, hogy ki ér oda. Mindenkinek nem lesz lehetősége, csak a legkitartóbbak és legtehetségesebbek juthatnak majd fel, az összesen biztos nem. Jómagam és a klubvezetőség is azon vagyunk, hogy elsősorban megszerettessük velük a kosárlabdát és hogy jó játékosokat neveljünk belőlük” – zárta az edzőnő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.