Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elmaradtak a pontos dobások, kikapott a gyergyói kosárcsapat

Gergely Imre 2024. április 06., 19:09

Nem sikerült otthon tartania a pontokat a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK csapatának a férfi kosárlabda 1. Liga rájátszásának szombati mérkőzésén. Az Universitatea Craiova ellen ugyan voltak jó pillanatai a hazaiaknak, de a vége a vendégeknek sikerült jobban.

Elmaradtak a pontos dobások, kikapott a gyergyói kosárcsapat
Galérianézet
Nyerhető meccset bukott el a gyergyói kosárcsapat Fotó: Bende Zoltán

Jól kezdte a meccset az ISK-VSK a szárhegyi csarnokban, 6–0-t és 11–3-at is mutatott az eredményjelző, de aztán elkezdtek feljönni a vendégek, annyira, hogy az első negyed végén át is vették a vezetést (19–21). A második negyedben már csak üldözte a craiovai gárdát a gyergyói együttes, de már befogni nem sikerült. Volt, hogy 5-6 egységnyire elhúzott az Universitatea, és onnan visszakapaszkodott az ISK-VSK, de mindig maradt 1-2 pont különbség a vendégek javára.

Fotó: Bende Zoltán

A félidőben 40–41 volt az állás, itt még nem dőlt el semmi, simán benne volt, hogy feljavulhat a gyergyószentmiklósiak teljesítménye, és a maga javára fordítja a mérkőzést, hiszen az ellenfél sem volt egy legyőzhetetlen rivális. A harmadik negyed derekán Bodó egymás után két hármast dobott, majd Lokodi dobott két kétpontost és Csillag is hozzátett egyet, így máris 60–51-et mutatott az eredményjelző. A különbségből faragott a Craiova, és a záró játékrészre csupán háromra olvadt a hazai előny.

A mérkőzés hajrájára azonban elfogyott az ISK-VSK energiája, a 34. percben 80–79-nél vezetett utoljára a házigazda, innen már a Craiova akarata érvényesült, a végeredmény pedig 88–93 lett. Nyerhető mérkőzést veszített el így a Gyergyószentmiklósi ISK- VSK.

Fotó: Bende Zoltán

Nem volt elégedett a látottakkal a hazaiak vezetőedzője, aki úgy véli csapata nem volt elég bátor, ennél sokkal jobb eredményt is elérhettek volna, ha több kontaktot vállalnak fel és jobban fókuszálnak.

„Várakozás alatt teljesítettünk. Ezt a mérkőzést szerettük volna hozni, de nem sikerült. Az agresszív labda nélküli játékot engedték a bírók, ami nekünk nem kedvezett. Azonban nem lehet ez sem mentség arra, hogy taktikailag fegyelmezetlenek legyünk. Számos olyan hibát vétettünk, elsősorban a védelemben, amikor szinte bójaként álltunk, ami nem megengedett. A munkás dolgok hiányoztak.

Több mint tíz lepattanóval szedtünk le kevesebbet, ami fókuszhiányra utal. Támadásban pedig nem mertünk felvállalni kontaktokat, betöréseket, palánk alatti nehéz munkát, hanem inkább a kényelmesebb távoli dobásokat választottuk. Épp tegnap beszéltük a fiúkkal, hogy a nyertes mérkőzéseinken általában 26–29 hárompontos kísérletünk van, az elvesztett mérkőzéseinken 30–32. Ma ez a szám 43 volt, ami irgalmatlanul sok.

Hiányzott a munka. És úgy szoktam fogalmazni, hogy a kosárlabda Istene figyel, ha nem teszel bele mindent, akkor a dobásaid sem fognak beszédülni” – értékelt az összecsapás után Kercsó Zoltán, a gyergyóiak vezetőedzője.

Fotó: Bende Zoltán

Férfi kosárlabda 1. Liga, rájátszás:
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Universitatea Craiova 88–93 (19–21, 21–20, 28–24, 20–28).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 36, Lokodi Mátyás 19, Zerkula Zoltán 11, Matevz Magusar 9, Csillag Előd 6. Raoul Olariu 4, Seres Lajos 3.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.