Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gáláztak a gyergyói kosarasok

Sebestyén Ervin 2024. március 17., 17:51 utolsó módosítás: 2024. március 17., 18:53

Első hazai mérkőzését játszotta a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK a férfi kosárlabda 1. Liga rájátszásában. A gyergyóiak a játék minden elemében felülmúlták a Ploiești CSU csapatát, nagy fölénnyel győztek.

Gáláztak a gyergyói kosarasok
Magabiztos játékkal győzött a gyergyói csapat Fotó: Leopold Tamás

Remekül működött a hazai védelem, az első negyedben mindössze 6 pontig jutott a vendég gárda. A túloldali palánk alatt is jól dolgoztak Lokodiék és 16 pontot szórtak a nyitó tíz percben.

A második negyed is hasonló volt, magabiztosan játszott a gyergyói alakulat és több nagyon látványos megmozdulás érdemelte ki a szárhegyi csarnokot szinte zsúfolásig megtöltötő közönség tapsát. Ilyen volt például, amikor Bodó zsákolt, vagy amikor Magusar kígyózott át a vendégek között az egyik palánktól a másikig.

Fotó: Leopold Tamás

Az ISK-VSK szempontjából minden tökéletesen alakult a szünet után is, a védelem is jó volt, a szerzett pontok száma is folyamatosan nőtt, és a hárompontos kísérletek is a hálóba landoltak.

A mérkőzés vége pedig gála volt, szebbnél szebb akciókat, kosarakat láthattak a nézők. A gyergyószentmiklósi férfi kosárlabda csapat első hazai rájátszásbeli mérkőzését nagy fölénnyel, 33 pont különbséggel nyerte meg.

„Örülök a győzelemnek, 12 emberrel tudtunk játszani. Koncentráltak voltunk a védelemben és az 1-3-1es zónával sikerült meglepnünk őket, ebből többször ellentámadásra tudtunk menni. Kellett ez a morálunknak is a Steaua előtti mérkőzés előtt” – nyilatkozta a mérkőzést követően Kercsó Zoltán, a hazaiak vezetőedzője.

Férfi kosárlabda 1. Liga, rájátszás:
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Ploiești CSU 82–49 (16–6, 15–11, 21–13, 30–19).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 38, Zerkula Zoltán 16, Lokodi Mátyás 12, Ráduly Sándor 6, Matevz Magusar 4, Raoul Olariu, László Tamás 2-2, Barabás Deák Roland 1-1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.